Darba devējiem liela interese par skolēnu nodarbināšanu vasarā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vēl tikai šodien ikviens darba devējs var pietiekties skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumiem un vasaras brīvlaikā dotu iespēju skolēniem strādāt. Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāve Vineta Leončika stāsta, ka šogad interese par skolēnu nodarbinātību vērtējama, kā augsta - lielās intereses dēļ bijis nepieciešams rast arī papildu finansējumu.

Tas nepieciešams, jo Nodarbinātības valsts aģentūra skolēnam sedz daļu darba samaksas, kā arī dotē darbu vadītāja algu. Lai gan arī šogad lielākā daļa skolēnu plānots nodarbināt sezonas darbos, darba devēji gatavi skolēniem uzticēties arī vairāk un iesnieguši vakances arī kvalificētākiem darbiem. Skolēni reģistrēties vasaras darbam varēs sākot no maija.

NVA pārstāve Vineta Leončika
00:00 / 00:26
Lejuplādēt

''Par darba devēju pieprasījumu īstenot šo pasākumu mēs nevaram sūdzēties. Sākotnējais plāns bija izveidot 5000 darba vietas uz vienu mēnesi šajā vasaras brīvlaikā. Un tā aktivitāte līdz šim brīdim ir tāda, ka jau ir vairāk nekā 4400 darba vietas pieteiktas,'' saka Leončika. ''Ņemot vērā šo aktivitāti, ir rasts finansējums vēl papildu darba vietām, un tas kopējais skaits ir 6388 darba vietas skolēniem vasarā uz vienu mēnesi. Kā jau arī iepriekšējos gadus, vieni no lielākajiem darba devējiem ir pašvaldības, kuras nodarbina pietiekami lielu skolēnu skaitu. Bet, protams, piesakās arī SIA, zemnieku saimniecības, arī biedrības un nodibinājumi.''

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti