Ciprs atkal vedina atvieglot starptautiskā aizdevuma nosacījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nesen pārvēlētais Grieķijas premjers Aleksis Ciprs apmaiņā pret reformām vēlas arvien pievilcīgākus noteikumus starptautiskajam aizdevumam.

"Parāda atvieglojums ir ļoti svarīgs jautājums, jo mēs esam nodrošinājuši tikai mūsu īstermiņa un vidēja termiņa finansēšanas vajadzības. Bet Grieķijas parāda profils pēc 2022. gada izskatās neiedvesmojoši," atzina Ciprs.

"Tas apdraud iespējas piesaistīt valstij stratēģiskos investorus. Mēs piedāvāsim  īpašu stratēģiju, ar konkrētiem un skaidriem priekšlikumiem. Mēs iesakām arvien pagarināt atmaksas termiņus, samazinot procentu likmes un pārvēršot tās fiksētos lielumos. Mēs iesakām ilgu labvēlības periodu, lai radītu būtisku finansiālu telpu, kas  atbalstītu ieguldījumus un darbības, lai atgrieztos pie labklājības valsts," norādīja Grieķijas premjers.

Eirozonas amatpersonas ir apstiprinājušas reformu sarakstu un  cer, ka grieķu puse to akceptēs jau līdz oktobra vidum. Tad valsts varētu saņemt pirmos divus miljardus eiro no aizdevuma. Reformas skars visus Grieķijas ekonomikas aspektus. Nākamā miljarda eiro piešķiršana būs atkarīga no programmas pirmā oficiālā izvērtējuma, kas gaidāms šomēnes.

Jau ziņots, ka turpmāko trīs gadu laikā Grieķija saņems 86 miljardus eiro. Tā priekšnosacījums ir reformas cīņai ar saprašanās memorandā uzskaitītajām nopietnajām ekonomiskajām un sociālajām problēmām.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti