Biržā sāk tirgot «DelfinGroup» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā trešdien, 20. oktobrī, sākta nebanku kreditētājas AS "DelfinGroup" akciju tirdzniecība. "DelfinGroup" būs viens no četriem Latvijas uzņēmumiem, kā akcijas tiks tirgotas Baltijas Oficiālajā sarakstā, informēja "Nasdaq Riga". 

"DelfinGroup" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) veiksmīgi noslēdzās 14. oktobrī un tas pēc investoru skaita bija līdz šim lielākais IPO Latvijas vēsturē.

Kopumā IPO piedalījās 5,927 investori un uzņēmums piesaistīja 8,09 miljonus eiro. No Latvijas IPO akcijām parakstījās 1146 investori uz 1 903 485 akcijām, no Igaunijas – 4584 investori uz 3 185 381 akcijām, no Lietuvas – 153 investori uz 141 807 akcijām un no citām valstīm – 44 investori uz 88 921 akcijām. Visi investori saņēma tādu akciju skaitu, uz kādu parakstījās.

"Esam gandarīti, ka AS "DelfinGroup" komandai izdevās noorganizēt lielāko IPO pēc investoru skaita Latvijas vēsturē un lielāko pēc piesaistītās summas kopš 2004. gada. Jau decembrī gandrīz 6000 akcionāri saņems pirmās dividendes. Kā plānots, dividenžu izmaksu veiksim reizi ceturksnī, izmaksājot vismaz 50% no uzņēmuma peļņas.

Izsvērts novērtējums liecina, ka, balstoties uz IPO ietvaros piesaistītā finansējuma apjomu, varēsim izdevīgi refinansēt esošās saistības, turpināt attīstīt esošos pakalpojumus, kā arī izstrādāt jaunus pakalpojumus,

kas ļaus audzēt apgrozījumu un peļņu. Varam apliecināt, ka izpildīsim ilgtermiņa izaugsmes prognozes, tostarp dubultosim kredītportfeli līdz 2024. gada beigām," sacīja AS "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

"Nasdaq Riga" valde 2021. gada 19. oktobrī pieņēma lēmumu ar 2021. gada 20. oktobri uzsākt "DelfinGroup" akciju kotēšanu Baltijas Oficiālajā sarakstā. Saskaņā ar IPO prospektu, "DelfinGroup" ir noslēdzis tirgus uzturētaja līgumu ar AS "LHV Pank", lai palielinātu akciju likviditāti otrreizējā tirdzniecībā. Tas investoriem sniedz labākas iespējas biržā tirgot noteiktus iepriekš definētus "DelfinGroup" akciju daudzumus, skaidroja biržā.

"Nasdaq Riga" informēja arī, ka "DelfinGroup" ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem "Banknote" un "VIZIA". "DelfinGroup" vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000.

"DelfinGroup" kopš 2014. gada ir pazīstama biržā "Nasdaq Riga" kā obligāciju emitents. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2020. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 34,6 miljonus eiro, EBITDA bija 9,3 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 4,65 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti