Rīta Panorāma

Folkloras kopai "Upīte" top jauns albums

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu

Ministrs Ašeradens: Valdība vēl janvārī plāno lemt par uzņēmumu kotēšanu biržā

Valdība vēl janvārī plānojusi izskatīt jautājumu par valsts un pašvaldību uzņēmumu kotēšanu biržā, un sarakstā nav tikai nacionālā aviokompānija "airBaltic" vien, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība").

"Šis dokuments ir man uz galda, izskatīsim janvārī valdībā," informēja Ašeradens.

Viņš norādīja, ka Latvijai ir svarīga kapitāltirgus attīstība, jo, piemēram, salīdzinājumā ar vidējo kapitalizācijas līmeni Eiropā, kas ir 50–60%, Latvija ar 1,7% izskatās, "maigi sakot, dīvaini".

"Šis nav tikai vienas kapitālsabiedrības ["airBaltic"] virzīšanas jautājums, tas ir ļoti komplekss jautājums. Piemēram, Valsts kase mēģina emitēt krājobligācijas – diezgan labi ar to mums iet, jo vairāk nekā 200 miljoni tiek pārdoti un cilvēki labprāt iegulda savus brīvos līdzekļus vērtspapīros," skaidroja Ašeradens.

Ministrs akcentēja, ka tiek vērtēts pietiekami plašs kotējamo uzņēmumu saraksts, ne tikai "airBaltic". Lietuvas valdības interesi par "airBaltic" akciju iegādi viņš vērtēja par ļoti labu ziņu. 

Tāpat tiek vērtēta iespēja biržā kotēt abas telekomunikāciju kompānijas – "Latvijas Mobilo telefonu" un "Tet", kā arī "Latvenergo" zaļās enerģijas meitasuzņēmumu "Latvijas Vēja parki" un Rīgas pašvaldības uzņēmumus "Rīgas namu pārvaldnieks", "Rīgas ūdens" un "Rīgas siltums". 

"Janvārī par šo plānu runāsim, bet tas nav par vienu uzņēmumu, bet kompleksu finanšu tirgus attīstību," norādīja ministrs.

KONTEKSTS: 

Pērn rudenī izveidotā valdība Evikas Siliņas vadībā ir pirmā, kas uzdevumu valsts un pašvaldības uzņēmumus virzīt kapitāla tirgū ierakstījusi valdības deklarācijā. Šis jautājums ir atlikts jau gadu desmitiem.

Šim solim vistuvāk ir nacionālā aviokompānija "airBaltic". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti