Baznīcu atbalstam Covid-19 krīzē valdība atvēl 253 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Reliģiskajām savienībām jeb baznīcām atvēlēs 253 000 eiro, lai tās varētu darbiniekiem izmaksāt pabalstus, lai mazinātu Covid-19 krīzes radītos zaudējumus. To paredz ceturtdien valdībā pieņemtais lēmums. 

Valdība vienojās no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 253 900 eiro baznīcām, lai nodrošinātu garīgajam un kalpojošajam personālam krīzes pabalstu un mazinātu ar Covid-19 izplatību radītos zaudējumus, kompensējot komunālo maksājumu izdevumus.

Kompensācija būtu piešķirama tām draudzēm, kuru ieņēmumi 2020. gada novembrī vai decembrī, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi, ir samazinājušies vismaz par 20%. 

Kompensācija attiektos uz laika posmu no 2020. gada novembra līdz 2021. gada martam (ieskaitot) un kompensācijas apmērs būtu nosakāms 50% apmērā no kopējās faktiskās komunālo maksājumu summas par šobrīd noteikto ārkārtas situācijas laikposmu no 2020. gada novembra līdz 2021. gada martam, ieskaitot, bet ne vairāk kā 1000 eiro par 5 mēnešiem kopā.

Krīzes pabalsta apmērs ir 300 eiro līdzīgi kā 2020. gada pavasarī un to izmaksās baznīca atbilstoši tās sagatavotam garīgā un kalpojošā personāla sarakstam, kurš krīzes laikā turpina veikt savus pienākumus, un norādītajam atbalsta periodam, kas nav ilgāks par ārkārtējo situāciju. 

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinās, ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot arī Lieldienu brīvdienas.

Saskaņā ar valdības atbalstīto luksofora principu par ierobežojumu mīkstināšanu varētu spriest, ja saslimstības rādītāji samazinātos līdz vidēji 200 gadījumiem uz 100 000 cilvēku 14 dienu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti