Dienas ziņas

Latvijas armijai 101. gadadiena

Dienas ziņas

Atkal stingrāki ierobežojumi kafejnīcās

Atjaunos regulārus avioreisus starp Rīgu un Liepāju

Atjaunos regulārus avioreisus starp Rīgu un Liepāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No nākamās pirmdienas, 13. jūlija, nacionālā aviokompānija “airBaltic” atjaunos regulārus lidojumus starp Rīgu un Liepāju, kas vasaras sezonā paredzēti četras reizes nedēļā ar “Airbus A220-300” tipa lidmašīnu, kurā ir 145 sēdvietas. Pagaidām uz pirmo reisu nopirktas aptuveni 40 biļetes.

Covid-19 izplatības dēļ regulāro avioreisu skaits maršrutā Rīga – Liepāja – Rīga tika krietni samazināts jau martā un kādu laiku pārtraukts pavisam, taču, pakāpeniski kopš maija atjaunojot lidojumus uz vairākām ārvalstu pilsētām, izlemts no 13. jūlija atsākt regulārus pasažieru pārvadājumus arī Latvijā vienīgajā iekšzemes reisā. 

“Pirms gada “airBaltic” no Rīgas uz Liepāju izpildīja piecus lidojumus nedēļā. Bija plānots šajā vasaras sezonā reisus izpildīt sešas reizes nedēļā, taču pandēmijas ietekmē reisu skaits šobrīd uz Liepāju ir samazināts,” stāstīja “airBaltic” korporatīvās komunikācijas pārstāvis Didzis Rudmanis.

Pagaidām nedēļā paredzēti četri reisi, kurus izpildīs “Airbus A220 300” tipa lidmašīna ar 145 sēdvietām. Agrāk uz Liepāju lidoja krietni mazākas ietilpības lidmašīnas, taču, atjaunojot savu floti, aviokompānija izlēmusi tās vairs neizmantot. Reisu aviokompānija uzskata par rentablu, norādot, ka kopš 2017. gada aprīļa, kad tas tika uzsākts, tajā pārvadāti vairāk nekā 30 tūkstoši pasažieru, no kuriem lielākā daļa tajā pašā dienā lidoja tālāk uz ārvalstīm.

“Apmēram 30 – 40 cilvēku robežās varētu būt vidējais piepildījums.

Ar augustu “airBaltic” būs vairāk savienojumu no Rīgas, un tas popularizē Liepājas – Rīgas maršrutu, jo spēks jau ir savienojumā,” norādīja uzņēmuma “Aviasabiedrība Liepāja” valdes loceklis Agris Sprūde.

“Populārākie galamērķi, caur kuriem pasažieri no Liepājas dodas tālāk, ir Skandināvija, piemēram, Stokholma, Billunda, Kopenhāgena un Oslo, kā arī Rietumeiropa, Krievija un Ukraina. Rentabilitāte tiek vērtēta pēc šo reisu kopējā pienesuma uzņēmumam," stāstīja Rudmanis.

Regulāru lidojumu atsākšanu ar nepacietību gaida arī daudzi Liepājas uzņēmēji, kuri to iepriekš regulāri izmantoja darba vajadzībām.

“Līdzīgi kā daudzi liepājnieki brauc uz Rīgu strādāt pa nedēļu, tā bija iespēja darīt to arī tālāk - ērtā veidā. Un sestdienu, svētdienu pavadīt mājās ģimenes lokā. Arī daudzi iekārtu piegādātāji, inženieri, kuri apkalpo Liepājas uzņēmumos esošās iekārtas, varēja ļoti ātri nokļūt pie mums,” pastāstīja  Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks Uldis Hmieļevskis. 

“Tiešām ļoti ērti, jo, izlidojot no rīta no Liepājas, parasti divu, maksimums trīs stundu starplaiks Rīgā, pa to laiku var paskatīties e-pastus, pastrādāt lidostā un pēc tam lidot uz galamērķi,” komentēja kompānijas "European Lingerie Group" projekta vadītājs Jurijs Hadarovičs.

“Tas bija gan biznesa sektoram, gan atpūtniekiem, gan pasākuma apmeklētājiem ļoti vērtīgs līdzeklis, kā nokļūt Liepājā.

Mums palīdzēja Liepāju reklamēt ārpusē,” uzsvēra „Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs” vadītāja Inta Šoriņa.

Liepājas lidostā informē, ka, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, lidostas ēkā tiks ielaisti tikai pasažieri, bet pavadītājiem un sagaidītājiem jāpaliek ārpusē. Tāpat ikvienam pasažierim, gan atrodoties lidostas terminālī, gan lidmašīnā, obligāti jālieto sejas maska.

KONTEKSTS:

Covid-19 slimības ierobežošanai Latvija šā gada marta sākumā nolēma apturēt starptautiskos pasažieru pārvadājumus.  Ārkārtēja situācija beigusies 10.jūnijā, taču vīruss joprojām cirkulē un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas, tāpēc arī turpmāk ir noteikti vairāki ierobežojumi un piesardzības pasākumi.

Lai sniegtu atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai, Latvijas valdības "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīs līdz 250 miljoniem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti