ASV sāk izmeklēšanu par «Google» monopolstāvokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

50 Amerikas Savienoto Valstu (ASV) štatu amatpersonas ierosinājušas izmeklēšanu par interneta kompānijas “Google” iespējamo monopolstāvokli. Šā gada sākumā gandrīz pusotru miljardu eiro sodu par konkurences noteikuma pārkāpšanu uzņēmumam jau piemēroja Eiropas Komisija.

Preses konferencē ASV galvaspilsētā Vašingtonā Kolumbijas ģenerālprokurors Karls Rasins paziņoja, ka izmeklēšanu uzsākt rosina 50 štatu ģenerālprokurori.

Savukārt viņa kolēģis no Jūtas pavalsts norādīja, ka “Google” ir dominējošais tirgus dalībnieks interneta meklēšanas pakalpojumu sniegšanā. Tas nav nekas slikts, ja šo situāciju izmanto godīgi.

Izmeklēšanas mērķis esot noskaidrot, vai uzņēmums ievēro godīgas spēles noteikumus un vai tas nepārkāpj šauro robežu starp agresīvu un nelikumīgu uzņēmējdarbības praksi.

Mediji arī atgādina par Eiropas Savienības konkurences politiku atbildīgās komisāres Margrētes Vestageres teikto, ka “Google” ir nostiprinājis savu dominējošo stāvokli tiešsaistes meklēšanas reklāmu tirgū un pasargājis sevi no konkurences spiediena, nosakot pret konkurenci vērstus līgumiskus ierobežojumus trešo personu tīmekļa vietnēm. Pārkāpums turpinājās 10 gadus un liedza citiem uzņēmumiem konkurēt pēc būtības un ieviest jauninājumus, bet patērētājiem — gūt labumu no konkurences priekšrocībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti