Panorāma

Būs stingrākas prasības būvinspektoriem

Panorāma

Kamēr nav noķerts, Imantas pedofils var uzbrukt atkal

Ar «Vienotību» saistīta firma lidostas konkursā

Ar «Vienotību» saistīta firma piedalās lidostas konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nobeigumam tuvojas vērienīgu būvdarbu konkurss starptautiskajā lidostā “Rīga”. Starp pretendentiem, kas cīnīsies par tiesībām iegūt vairāk nekā 20 miljonus eiro vērto pasūtījumu, ir arī ar partiju “Vienotība” saistīta kompānija, kas dibināta neilgi pirms konkursa izsludināšanas pērnruden.

Starptautiskā lidosta „Rīga” turpina modernizācijas projektus, un pēc nedēļas plānots izskatīt  pretendentu piedāvājumus pasažieru termināļa paplašināšanas  piektās kārtas - Ziemeļu piestātnes  būvniecībai. No astoņiem sākotnējo piedāvājumu izteicējiem pērn oktobrī izsludinātajā konkursā  iepirkumu komisija izvēlējusies piecus, kas ieguvuši augstāko novērtējumu. Pēdējie pirms svītras ir apvienība, ko veido spāņu koncerns FCC un divas vietējās kompānijas - būvsabiedrība “Selva būve” un elektroinstalāciju  uzņēmums “Principale energy”.

Šī kompānija dibināta tikai pērn septembrī un tās vienīgais īpašnieks ir finanšu ministra Andra Vilka padomnieks Jānis Dambītis. Pēc specialitātes būdams jurists, viņš skaidro, ka nolēmis investēt jaunā biznesā, bet lidostas konkurss esot iespēja augt. Kā izdevies pierunāt pārējos partnerus ņemt par apakšuzņēmēju jaunizceptu firmu, viņš neatklāj: „Tas ir smagu pārrunu rezultāts, ko sīkāk nevarēšu komentēt.”

“Principale energy” valdes loceklis Jānis Rudzītis „Panorāmai” atzina, ka patlaban firmai ir septiņi darbinieki un līdz šim īstenoti vairāki projekti vidēji 20 tūkstošu eiro vērtībā. Tiesa, jau pērn kompānija sākusi meklēt jaunus darbiniekus lieliem  projektiem, kas tikšot īstenoti šajā pavasarī.

|"Ja jau startējām konkursā, tad cerējām uz pozitīvu rezultātu un, ja uzvarēsim, būs jāceļ kapacitāte,” saka Rudzītis.

Uzņēmuma vadītājs arī neatklāja, kā izdevies ieinteresēt sadarbībā spāņu koncernu. Tieši viņi, spriežot pēc trešā apvienības dalībnieka “Selva būve” pārstāvju atzinuma, esot izvēlējušies elektriķus. Ar FCC pārstāvjiem „Panorāmai” šodien neizdevās sazināties. Dambītis, kuru kuluāros dēvē par vienu no partijas “Vienotība” “kasieriem” noliedza, ka viņa firmas biznesa panākumiem būtu politiski aizbildņi. Nesen lidostas valdē ieceltā kādreizējā ministru prezidenta Valda Dombrovska biroja vadītāja Olita Augustovska arī neesot starp lēmumu pieņēmējiem Ziemeļu piestātnes būvkonkursā. 

„Esmu dzirdējis, ka - ja jau viņa ir valdē, tad konkursam ir zināms uzvarētājs. Viņa valdē nonāca pēc tam, kad konkurss bija izsludināts. Turklāt, cik saprotu, uzvar piedāvājums ar zemāko cenu. Ja manai kompānijai nebūtu zemākā cena un tā uzvarētu, tad varētu domāt, bet, ja būs zemākā cena, tad, manuprāt, par godīgumu nebūs jāšaubās,” klāstīja Dambītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti