Apmēram 4% Latvijas uzņēmumu ir ar augstu risku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Apmēram 4% Latvijas uzņēmumu ir ar augstu risku un nav skaidrības par to patiesajiem īpašniekiem, intervijā Latvijas Radio sacīja Uzņēmuma reģistra (UR) galvenā valsts notāre Guna Paidere.

Viņa stāstīja, ka valsts rīcībā ir ziņas par 96% uzņēmumu patiesajiem īpašniekiem, bet atlikusī - mazākā daļa - ir augsta riska uzņēmumi, par kuriem nav skaidrības. Tuvāko dienu laikā spēkā stāsies grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, kas UR - un līdz ar to visām juridiskajām personām - nosaka jaunas tiesības un pienākumus.

Likuma grozījumi aptver vairākus dažādus jauninājumus, kas stāsies spēkā pakāpeniski, sākot no nākamās dienas pēc grozījumu izsludināšanas brīža. Jauninājumi attiecas teju uz visām UR reģistrētajām juridiskajām personām - sabiedrībām ar ierobežotu atbildību (SIA), akciju sabiedrībām  (AS), nodibinājumiem, biedrībām, zemnieku un zvejnieku saimniecībām, individuālajiem uzņēmumiem, reliģiskajām organizācijām, politiskajām partijām u.c.

Paidere norādīja, ka jaunās izmaiņas visvairāk attieksies uz tiem uzņēmumiem, kuriem ir sarežģītas īpašnieku ķēdes. Tiem būs jāsniedz papildu domumenti UR, kuros būs iekļauta informācija par īpašnieku struktūru. Gadījumā, ja uzņēmumi nesadarbosies, tie tiks izslēgti no no UR, kas liegs darbību Latvijā, skaidroja Paidere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti