Rīta Panorāma

Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" aicina uz blūza koncertu

Rīta Panorāma

Intervija ar Armandu Tripānu

Sociālā uzņēmējdarbība: Stikla mākslas studija

Annas Varnases stikla mākslas studija pārtop par sociālo uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Stiklā mākslas studijā-darbnīcā “Glass Point” ikviens interesents var iepazīties ar to, ko un kā var izveidot no stikla. Darbnīcu pirms diviem gadiem izveidoja stikla māksliniece Anna Varnase, un toreiz viņai nemaz nebija plāna veidot sociālo uzņēmumu.

“Ar stiklu, man šķiet, vienreiz pamēģini, un tad tu saslimsti un nevari iedomāties vairs neko citu darot. Materiāls ir suģestējošs, sevī ievelk,” atzina stikla mākslas studijas “Glass Point” īpašniece Anna Varnase.

Annas darbnīca ir sociālais uzņēmums. Viņa tajā strādā ne vien pati ar savām kolēģēm, bet rīko arī dažādas meistarklases, darbnīcas un ļauj šeit darboties citiem māksliniekiem.

“Man pašai ir svarīgi būt atvērtai, dalīties, mācīt, rādīt, stāstīt. Tas ir kā aicinājums, ko es apzinājos tikai tajā mirklī, kad studija bija jau atvērta un mēs sākām ar to nodarboties, un man tas sāka patikt arvien vairāk un vairāk,” stāstīja Anna Varnase.

Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras studente Kitija Almane atzina, ka Rīgā tādas stikla studijas nav daudz. “Mēs strādājam ar bērniem, varbūt ir kādi pulciņi, kas to dara, bet mēs pastāstām, kādu lekciju nolasām, izglītojam cilvēkus šajā nozarē,”  stāstīja Almane.

Studijā meitenes strādā arī ar pārstrādāto stiklu. Stikls ir unikāls materiāls, ko var pārstrādāt atkal un atkal. Vīna un alus pudeles pavisam ātri var pārtapt par vāzēm vai glāzēm.

Veidojot darbnīcu, Annai nebija mērķis izveidot sociālo uzņēmumu, viss noticis pats no sevis. Viņa dara to, kas pašai vislabāk patīk un ar lielāko prieku ar stiklinieka amata prasmēm iepazīstina arī pārējos.

Šī nedēļa Latvijā ir Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa. Sociālais uzņēmums ir uzņēmums, kura galvenais mērķis ir radīt sociālu ietekmi un labumu sabiedrībai, nevis nodrošināt peļņu to īpašniekiem.  Šonedēļ daudzi sociālie uzņēmumi Latvijā rīkos atvērto durvju dienas, aicinot visus interesentus izzināt, kā tad īsti viņi darbojas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti