«Aldaris» turpmāk brūvēs tikai ekskluzīvu alu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā pašu populārāko alu – „Apinīti Stipro” - jau nākamvasar varētu ražot ārpus Latvijas robežām. Otrs lielākais Latvijas alus darītājs „Aldaris” līdz nākamajai sezonai plāno pārcelt daļu ražošanas uz citām „Aldara” mātes uzņēmuma „Carlsberg” ražotnēm.

Pārcelt plānots PET pudeļu un vairāku citu lēto alus šķirņu brūvēšanu, stāsta Laura Krastiņa, Aldara komunikāciju direktore. „„Aldaris” ir nolēmis mainīt uzņēmuma stratēģiju un investēt lielus finanšu līdzekļus ekskluzīvo šķirņu brūvēšanā. Tajā pašā laikā „Aldaris” turpina meklēt efektivitātes palielināšanu, jo alus tirgus Latvijā samazinās pat par spīti siltajai vasarai alus tirgus sarucis par 3%. Un viena no mūsu iniciatīvām paredz pārcelt lēto alus šķirņu ražošanu uz citām „Carlsberg” grupas ražotnēm.

Lētā alus brūvēšana peļņu „Aldarim”, vismaz pērngad, tiešām nav nesusi. „Lursoft” dati rāda, ka alus darītava strādājusi ar gandrīz trīs miljonu latu zaudējumiem.

Šī nav laba ziņa Latvijas ekonomikai, saka Latvijā lielākās alus darītavas Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere. „Viens liels Latvijas pārtikas ražotājs pārcels būtisku ražošanas daļu uz citu valsti, nav laba ziņa Latvijas ekonomikai. Visos dzērienu tirgos Latvijā valda stagnācija un nākotnes prognozes par tirgus attīstību nav skaidras. Kas notiks Latvijas alus tirgū? Es neplānoju kritumu dēļ šī fakta, iespējams, notiks citu zīmolu izvēle,” paredz Sietiņsone – Zatlere.

Alus darītāji, kas jau strādā ekskluzīvajā segmentā „Aldara” konkurences nebīstas Galvenais lai latvieši dotu priekšroku alum, nevis importētiem citzemju dzērieniem, atzīmē Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Runģis. „Zinot to, ka latvieši vēsturiski ir un arī šodien ir lieli alus baudītāji, piedāvājot interesantas un atšķirīgas alus garšas ir iespējams veidot labu biznesu,” saka Ruņģis.

Pārmaiņu rezultātā darbinieku skaits Aldarī samazināsies. Uzņēmuma komunikāciju direktore Laura Krastiņa sola, ka šiem darbiniekiem Aldaris centīsies palīdzēt kā vien varēs. „Jau tagad varam garantēt, ka tie darbinieki, kas izmaiņu rezultātā paliks bez darba saņems dāsnu atbalstu, kas ir krietni virs likumdošanā noteiktajām normām,” pauž Krastiņa.

Kur turpmāk ražos Latvijā populārākās „Aldara” alus šķirnes izlemts vēl neesot, arī pārējās izmaiņas ir procesā. Tās pabeigt plānots līdz nākamā gada vasarai, kad arī redzēsim, kādu ietekmi „Aldara” atteikšanās no lētā alus ražošanas nesusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti