Aiztur grupējumu par izvairīšanos no nodokļiem 11 miljonu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Finanšu policija pagājušajā nedēļā veica vairākus desmitus kratīšanu saistībā ar kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot valsts budžetam zaudējumus vairāk nekā 11 miljonu eiro apmērā. Tā ietvaros tika aizturētas 14 personas, divas no kurām joprojām atrodas apcietinājumā.

„Pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes apturēja noziedzīga grupējuma darbība, kur savu darbību bija izvērsis no 2012.gada līdz 2014.gadam un kura darbības rezultātā valsts budžetam tika nodarīti zaudējumi ne mazāk kā 11 miljonu eiro apmērā,” apstiprināja Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Podiņš.

Reāli strādājošie uzņēmumi, kuri izmantoja noziedzīgās shēmas pakalpojumus „naudas atmazgāšanā”, regulāri piedalījās valsts un pašvaldību rīkotajos iepirkumu konkursos.

Šogad jūnijā šajā lietā tika sākts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

„Atklātais noziedzīgais grupējums darbojās ar mērķi samazināt valsts budžetā maksājamo nodokļa apmēru reāli strādājošiem 14 uzņēmumiem,” stāsta Podiņš.

Šajā lietā Finanšu policija veikusi 87 kratīšanas noziedzīgā nodarījuma shēmā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos, automašīnās Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Grobiņā un Liepājā.

„Reāli strādājoši uzņēmumi, kuri izmantoja noziedzīgā grupējuma pakalpojumus, darbojās pārsvarā celtniecības, naftas produktu tirdzniecības jomā un citu preču tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas jomā,” atklāj Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks.

Noziedzīgās grupas pakalpojumus izmantoja 14 uzņēmumi, bet tās kontrolē bija ne mazāk kā 60 uzņēmumi.

Aizturētas ir 14 personas, no kurām divām ir piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis.

Portāls „Pietiek.com” vēsta, ka kratīšanas notikušas arī būvniecības uzņēmumā „Moduls-Rīga”, savukārt Uzņēmumu reģistrs pēc Finanšu policijas lēmuma piemērojis uzņēmumam visa veida pārreģistrācijas aizliegumu. Finanšu policija ne apstiprina, ne noliedz, ka tas ir saistīts ar kratīšanām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti