Ārpus Rīgas

Liepājā rekonstruēs pārbrauktuvi, kura rada sastrēgumus

Ārpus Rīgas

Caur smiltsērkšķiem liek pamatus, lai atgrieztos dzimtenē

LLKC nodaļas vadītājs Oskars Balodis par pavasara graudaugiem

Agronoms: Ziema un vēsais pavasaris laukiem lielus postījumus nav nesuši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan ziemā bijušas bažas par iesēpējamiem postījumiem ziemājiem, tomēr tie pārziemojuši veiksmīgi. Arī vēsais pavasaris būtiskas problēmas lauksaimniekiem nav radījis, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis.

Ziemāju sējumi Latvijā pārziemojuši veiksmīgi, neraugoties uz to, ka ziemas laikā bijušas bažas par iespējamiem postījumiem. Dažviet gan bijušas problēmas, piemēram, Vidzemē ar ziemas rapsi, kā arī ar ziemas kviešiem, taču tas nav bijis lielos apmēros. Līdz ar to ziema lauksaimniekiem bijusi diezgan veiksmīga, norādīja Balodis.

Arī vēsais pavasaris sliktu ietekmi uz sējumiem nav atstājis. Ziemāji, kas jau bija atdzīvojušies, izturējuši vēso temperatūru. “Varbūt kādas lapiņas apsalušas,” atzina Balodis, piebilstot – tomēr lielu postījumu nav.

Aukstā laika dēļ zemnieki arī nesteidzās ar sēju, bet šonedēļ, ja laikapstākļi būs tam labvēlīgi, sēja Latvijā lielākoties tiks pabeigta, pastāstīja Lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāvis.

Pašlaik nav arī ziņu, ka augļu kokiem būtu lieli postījumi. Balodis gan pieļāva – ja maijā gaisa temperatūra nokritīs zem nulles, tad situācija var pasliktināties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti