Aptauja: 10 gadus pēc eiro ieviešanas vairākums to uzskata par labu lēmumu

Desmit gadus pēc eiro ieviešanas Latvijā pāreju uz eiro valūtu par labu lēmumu uzskata 51% Latvijas iedzīvotāju, biežāk to pozitīvi vērtēja jaunāki iedzīvotāji, Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, latvieši un cilvēki ar augstākiem ienākumiem, liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv veiktā iedzīvotāju aptauja.

Uzziņai:

Aptauja notika no 19. līdz 28. decembrim, izvaicājot 1006 respondentu.

Šie dati ir reprezentatīvi Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem, kas vismaz reizi nedēļā lieto internetu.

Uz jautājumu "Pirms 10 gadiem Latvija atteicās no lata un ieviesa eiro. Cik lielā mērā Jūs piekrītat, ka pāreja uz eiro bija labs lēmums?" 22% respondentu atbildēja, ka pilnībā piekrīt, bet 29% - drīzāk piekrīt.  17% šim tam drīzāk nepiekrita, 19% - nemaz nepiekrita, bet 13% aptaujāto nebija viedokļa.

Jaunāki cilvēki (vecuma grupā 18 – 29 gadi) biežāk piekrita tam, ka eiro ieviešana bija laba lieta (29% pilnībā piekrita, drīzāk piekrita – 39%), bet mazāk tam piekrita cilvēki vecumā no 50 līdz 59 gadiem (pilnībā piekrita – 17%, drīzāk piekrita – 25%).

Latvieši par eiro bija noskaņoti pozitīvāk – 28% pilnībā piekrita, ka tas bija labs lēmums, bet drīzāk piekrita – 32%, savukārt krievu tautības iedzīvotāji bija noskaņoti negatīvāk – tam nemaz nepiekrita 31%, bet drīzāk nepiekrita – 20%.

Tāpat skeptiskāks noskaņojums par eiro bija Kurzemē, kur apgalvojumam, ka pāreja uz eiro bija laba lieta, nemaz nepiekrita 29% un drīzāk nepiekrita 15%, bet pozitīvāki bija iedzīvotāji Rīga (pilnībā piekrita – 26%, drīzāk piekrita – 29%).

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti