Biržu «Nasdaq Riga» pametīs ilggadējā vadītāja Auziņa-Melalksne

Biržas "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Liene Dubava, kas šajā amatā nomainīs ilggadējo biržas vadītāju Daigu Auziņu-Melalksni, kura turpinās karjeru ārpus "Nasdaq" kā padomes locekle, liecina biržas paziņojums medijiem.

Auziņa-Melalksne vada "Nasdaq Riga" kopš 2005. gada un Baltijas biržas kopš 2012. gada. Viņa ir vadījusi Tallinas, Rīgas un Viļņas biržu integrāciju kopējā "Nasdaq" Baltijas tirgū un aktīvi popularizējusi priekšrocības, ko sniedz attīstīts kapitāla tirgus Latvijā un Baltijā. Auziņa-Melalksne paziņojusi par savu nodomu atstāt "Nasdaq" septembra beigās, lai turpinātu padomes locekļa karjeru. 

""Nasdaq" vārdā vēlos no visas sirds pateikties Daigai Auziņai-Melalksnei par līderību un gūtajiem sasniegumiem Latvijas un Baltijas kapitāla tirgu attīstībā. Daiga jau 25 gadus ir bijusi Baltijas tirgus integrācijas un attīstības veicinātāja, neatlaidīgi rūpējoties gan par labu korporatīvo pārvaldību, gan caurspīdīgumu, gan plašu investoru iesaisti," sacīja "Nasdaq Riga" padomes priekšsēdētāja Arminta Saladžiene.

Attēlā Liene Dubava
Attēlā Liene Dubava

Dubava karjeru "Nasdaq Riga" aizsāka 2003. gadā kā emitentu attiecību speciāliste. 2006. gadā viņa pārņēma Tirdzniecības vadītājas pienākumus un 2007. gadā pievienojās "Nasdaq Riga" valdei.

Kopš 2012. gada Dubava ir atbildīga par "Nasdaq Baltija" biržā kotētajiem uzņēmumiem. Viņa ir devusi lielu ieguldījumu Latvijas un Baltijas vērtspapīru tirgus attīstībā; ir bijusi atbildīga par korporatīvās pārvaldības un investoru attiecību uzlabošanu, norādīja biržā.

Jaunā "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Dubava darbojas Amerikas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdē, kā arī ir Latvijas Tieslietu ministrijas pakļautībā esošās Latvijas Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes locekle.

Dubava ar izcilību ir ieguvusi maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē un biznesa administrācijas maģistra grādu Rīgas Biznesa skolā/Rīgas Tehniskajā universitātē.

Dubava darbu "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētājas amatā sāks šā gada 1. oktobrī.

"Nasdaq Baltija" ir reģionāls vērtspapīru tirgus, kas ietver "Nasdaq Tallinn", "Nasdaq Riga" un "Nasdaq Vilnius" biržas, kā arī "Nasdaq CSD" centrālo vērtspapīru depozitāriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti