Lietuvā aiztur grupējumu par vecas pārtikas importu un tirgošanu

Lietuvas policija atklājusi noziedzīgu grupējumu, kas tiek turēts aizdomās par pārtikas ar beigušos derīguma termiņu importu un pārdošanu Lietuvas tirgū viena miljona eiro vērtībā, pirmdien paziņoja Lietuvas Kriminālpolicijas biroja vadītāja vietnieks Sauļus Brigins.

Viņš žurnālistiem stāstīja, ka starptautiskā operācijā atklāta labi organizēta grupa un kompānijas, kuras "Lietuvā organizēja un īstenoja pārtikas produktu, kuriem beidzies derīguma termiņš, importu, vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību".

Operācijas laikā Lietuvā veiktas vairāk nekā 60 kratīšanas.

Privātas un juridiskas personas viltoja dzīvnieku un citas izcelsmes pārtikas preču derīguma un lietošanas termiņus.

Grupējums tirgojis saldētus gaļas produktus, vistas gaļas konservus un pārtikas pusfabrikātus.

Lietuvas Ģenerālprokuratūras Kriminālvajāšanas nodaļas prokurors Zenons Buroks paziņoja, ka aizdomās par saistību ar noziedzīgo grupējumu aizturētas 29 personas un ir aizturēti divi no trim galvenajiem organizatoriem.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka grupējums pārdevis pārtikas produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš, vairāk nekā viena miljona eiro vērtībā.

Brigins informēja, ka izmeklēšanā piedalījās Valsts pārtikas un veterinārā dienesta, Darba inspekcijas un Valsts nodokļu inspekcijas pārstāvji, kā arī vairāk nekā 300 policijas darbinieku. Tāpat operācijā piedalījās Vācijas, Francijas, Itālijas, Igaunijas un "Eiropola" un "Eurojust" pārstāvji.

Kratīšanu laikā konfiscēts "iespaidīgs daudzums pārtikas produktu ar viltotu derīguma termiņu", teica Brigins, piebilstot, ka vienā no noliktavām atklātas preces, kas satilptu 1000 kravas automašīnās.

Savukārt Buroks apliecināja, ka pirmstiesas izmeklēšana ir arī par grāmatvedības viltošanu, dokumentu viltošanu un nelikumīgu uzņēmējdarbību.

Nelikumīgajās darbībās bijušas iesaistītas piecas Lietuvā reģistrētas juridiskās personas, kā arī citās valstīs, piemēram, Igaunijā, reģistrētas kompānijas, kuras izmantotas, lai apietu pievienotās vērtības nodokļa maksāšanu.

Lietuvas Kriminālpolicijas biroja pārstāvis informēja, ka kopš 2020. gada kompānijas no Vācijas un Francijas importētus produktus piegādāja mazumtirdzniecības tīkliem dažādās Lietuvas pilsētās, tomēr lielveikalos produkti ar beigušos derīguma termiņu nenonāca.

Tāpat produkti esot izplatīti paša noziedzīgā grupējuma izveidotajos tirdzniecības tīklos. Brigins kā vienu no tiem nosauca "Sale".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti