BRICS valstu banka nefinansēs jaunus projektus Krievijā

Attīstības valstu grupas BRICS izveidotā Jaunā attīstības banka (NDB) neapsver iespēju iesaistīties jaunos projektos Krievijā, jo darbojas saskaņā ar finanšu un kapitāla tirgos noteiktajiem ierobežojumiem.

Par to ar sociālā tīkla "X" starpniecību paziņoja bankas vadītāja un bijusī Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa. Paziņojumā viņa arī norādīja, ka jebkurš apgalvojums par pretējo ir nepamatots.

Jauno attīstības banku (NDB) ar 100 miljardu dolāru kapitālu un galveno mītni Šanhajā BRICS grupas valstis - Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika – dibināja 2014. gadā.

Kā vēsta izdevums "The Moscow Times", banka astoņu gadu darba laikā ir palielinājusi savu kredītportfeli vairāk nekā 30 reizes.

Tā tika dibināta ar mērķi aizdot finanšu līdzekļus attīstības valstīm, lai palīdzētu tām finansēt infrastruktūras projektus.

Taču Krievijas izvērstais pilna mēroga karš pret Ukrainu un Maskavai noteiktās sankcijas padarīja banku toksisku investoru acīs, jo tās pamatkapitāla piektā daļa nāk no Krievijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti