Asociācija: «Huawei» veido slepenu mikroshēmu ražošanas tīklu

Ķīnas uzņēmums "Huawei" apiet ASV uzliktās sankcijas un veido slepenu mikroshēmu ražošanas tīklu, liecina aģentūras "Bloomberg" rīcībā nonākusī informācija. Uzņēmums būvē un pērk rūpnīcas zem citu uzņēmumu nosaukumiem, lai netieši iegādātos Amerikas mikroshēmu ražošanas iekārtas un citas preces, kuru iegāde sankciju dēļ nav iespējama.

Asociācija: «Huawei» veido slepenu mikroshēmu ražošanas tīklu
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Vašingtonā bāzētā Pusvadītāju nozares asociācija brīdinājusi, ka telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Huawei" Ķīnā veido slēptu mikroshēmu ražošanas tīklu, kas ļautu melnajā sarakstā iekļautajam uzņēmumam izvairīties no ASV sankcijām, tā vēstīja aģentūra "Bloomberg".

Ķīnas uzņēmums, kas nonācis Vašingtonas un Pekinas saspīlēto attiecību centrā, mikroshēmu ražošanu uzsāka pagājušajā gadā un saņem aptuveni 30 miljardu dolāru lielu valsts finansējumu no Ķīnas valdības un Šeņdžeņas pilsētas.

Saskaņā ar Pusvadītāju nozares asociācijas datiem, "Huawei" ir iegādājies vismaz divas jau uzbūvētas rūpnīcas un būvē vēl vismaz trīs citas. ASV Tirdzniecības ministrija iekļāvusi uzņēmumu sankciju sarakstā, teju pilnībā aizliedzot sadarboties tam ar ASV uzņēmumiem. Taču, ja "Huawei" būvē un pērk rūpnīcas zem citu uzņēmumu nosaukumiem, neatklājot savu līdzdalību šajā procesā, telekomunikāciju gigants, iespējams, varēs apiet šos ierobežojumus, lai netieši iegādātos Amerikas mikroshēmu ražošanas iekārtas un citas preces, kas citādi būtu aizliegts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti