Dienas ziņas

Saeimas komisija rosina bankām noteikt virspeļņas nodevu

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Cenšas mazināt pārkreditēšanas izmaksas

EM sagatavojusi likumprojektu, kas astoņas reizes mazinās izmaksas pāriešanai uz citu banku

Ekonomikas ministrija (EM) sagatavojusi likumprojektu, kas iedzīvotājiem vismaz astoņas reizes samazinās izmaksas par pāriešanu uz citas bankas pakalpojumu izmantošanu, pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Tāpat Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība"), vaicāta par otrdien paredzēto banku klientu atbalsta darba grupas sēdi, norādīja, ka EM strādājusi pie attiecīgajiem grozījumiem, lai klientiem būtu mobilākas iespējas, pārejot no vienas bankas uz otru.

Klientiem būtu lētākas un ātrākas iespējas aiziet uz citu banku, ja pirmā nespēj sniegt gana labu piedāvājumu, skaidroja Siliņa, minot lielās komisijas maksas kā vienu no problēmām, ar ko saskaras iedzīvotāji.

Jaunais regulējums veicinās konkurenci starp bankām, norādīja gan premjerministre, gan ekonomikas ministrs.

Valainis pavēstīja, ka otrdien valdības sēdē skatīšanai tiks piedāvāts minētais EM likumprojekts, kas padarīs pāriešanu no vienas bankas uz citu daudz vienkāršāku, tajā skaitā vismaz astoņas reizes lētāku.

Vaicāts par citu jautājumu – Saeimā skatītajiem grozījumiem par atvieglojumiem cilvēkiem ar hipotekāro kredītu –, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs Andris Šuvajevs ("Progresīvie") pastāstīja, ka vēl būs nepieciešami arī saturiski precizējumi, lai likumprojekts atbilstu Satversmei.

Līdzīgi arī Ministru prezidente atzīmēja, ka attiecīgais likumprojekts jāizveido atbilstošs Satversmei, lai sasniegtu mērķi par atbalstu hipotekāro kredītu saņēmējiem.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstījusi Budžeta komisijas hipotekāro kredītu ņēmēju aizsardzībai virzītos grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kuri paredzētu 50% atlaides piemērošanu hipotekāro kredītu konsolidētajām procentu likmēm uz vienu gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti