Medijs: Indija nevēlas maksāt par Krievijas naftu juaņās

Indija pretojas Krievijas naftas piegādātāju spiedienam maksāt par jēlnaftas piegādēm valstij Ķīnas valūtā, atsaucoties uz avotiem Indijas valdībā, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg". Tāpat medijs norāda, ka Indijas nevēlēšanās veikt maksājumus par jēlnaftas importu juaņās ir saistīta ar pieaugošo spriedzi starp Ņūdeli un Pekinu, ko izraisa saspīlējums uz abu valstu robežas Himalajos. 

00:00 / 00:44
Lejuplādēt

Kāda vārdā nenosaukta augsta ranga amatpersona Indijas valdībā pavēstīja aģentūrai, ka premjerministra Narendras Modi vadītā valdība nepiekritīs Krievijas piegādātāju prasībām.

Gandrīz 70% Indijā bāzēto naftas pārstrādes rūpnīcu pieder valstij. Tas savukārt nozīmē, ka tām būs jāievēro Indijas Finanšu ministrijas norēķinu veikšanas kārtība.

Indijas naftas pārstrādes uzņēmumi par Krievijas jēlnaftas importu pārsvarā maksā Apvienoto Arābu Emirātu dirhēmos, ASV dolāros un arī rūpijās.

"Bloomberg" norāda, ka Indijas pretestība darījumu norēķiniem juaņās izceļ tās grūtības, mēģinot panākt balansu attiecībās ar Krieviju, svarīgu Indijas ekonomisko sabiedroto un Ķīnu, tās ģeopolitisko sāncensi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti