Mērs Ķirsis: Rīga varētu emitēt obligācijas 2025. gadā

Rīga pašlaik ir vienīgā Latvijas pašvaldība, kurai valdība ļauj emitēt obligācijas, un galvaspilsēta to varētu izdarīt 2025. gadā, intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība").

Viņš atzina, ka "zaļās obligācijas" varētu būt veids, ka "finansēt zaļo attīstību Rīgā un veids, kā nosegt "Rīgas satiksmes" investīciju projektus".

Daļu obligāciju varētu izpirkt lielas attīstības bankas, pārējās – pensiju fondi, un caur tiem arī privātpersonas varētu kļūt par šo obligāciju turētājiem.  

KONTEKSTS:

Tuvāko gadu laikā vairāki valstij un pašvaldībām pilnībā vai daļēji piederoši uzņēmumi attīstībai nepieciešamo finansējumu varētu piesaistīt kapitāla tirgū, biržā piedāvājot savas akcijas vai obligācijas. Kapitāla tirgū varētu iesaistīties arī pašvaldības, un kā pirmā ar obligāciju emisiju biržā varētu startēt Rīga,  paredz Finanšu ministrijas plāns.

Valdība arī noraizējusies par "Rīgas satiksmes" investīcijām, jo tās ietekmē kopējo valsts budžetu, un mudina pārskatīt investīciju plānu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti