Krusā un vētrā cietušo zemnieku atbalstam piešķir vēl miljonu eiro; pagarina pieteikšanās termiņu

Šīs vasaras krusas un vētras radīto postījumu novēršanas atbalsta programmai piešķirts papildus viens miljons eiro – līdz ar to kopumā zemniekiem šajā programmā pieejami 4 miljoni eiro. Turklāt pagarināts pieteikšanās termiņš. 

Zemnieki, kuru saimniecības cietušas vētrā, pieteikties atbalstam varēs līdz nākamā gada 1. martam, otrdien informēja Lauku atbalsta dienestā.

Šīs atbalsta programmas mērķis ir novērst 7. augusta postošās vētras nodarītos postījumus lauksaimniecības ražošanas ēkām un būvēm. 

Līdz 1. decembrim Lauku atbalsta dienests bija saņēmis 94 pieteikumus par kopējo summu 2,7 miljoni eiro. 

Uz atbalstu var pretendēt lauksaimnieki, kuri reģistrējušies kā saimnieciskās darbības veicēji un kuriem bijuši ieņēmumi no lauksaimnieciskās darbības vai lauksaimniecības produktu pārstrādes. 

Lai pieteiktos atbalstam, ir jāiesniedz pamatojoša informācija, piemēram, foto vai video fiksācijas, kas pierāda 7. augusta vētras nodarītos postījumus. Sīkāka informācija par pieteikšanos pieejama Lauku atbalsta dienesta mājaslapā un konsultāciju centros.

KONTEKSTS:

7. augustā Latvijā plosījās negaiss ar stiprām vēja brāzmām, vietām arī lietusgāzēm un lielgraudu krusu. Sākotnēji negaiss skāra Kurzemi un valsts centrālo daļu, īpaši smagus postījumus nesot Dobeles novadā, vakarā tas skāra Latvijas austrumu daļu.

Pērkona negaisa laikā Latgalē gājis bojā cilvēks, kuram uzkrita koks. Vēl astoņi cilvēki vētrā ir cietuši, cilvēkiem uzkrituši koki, vienā gadījumā – jumta gabals, cilvēki cietuši arī no krusas graudiem. Pēc lielgraudu krusas postījumiem tika slēgta arī Jaunpils pils. Dabas stihijā pamatīgi cieta valsts nozīmes kultūras pieminekļa jumts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti