Rīta Panorāma

Slovēnija sāk atkopties pēc postošiem plūdiem

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Vai un kā iespējams mazināt elektrības rēķinus?

Jauno tarifu dēļ «Sadales tīkls» sola vērtēt iespēju mazināt vai atcelt maksu par pieslēguma slodzes maiņu

Lai samazinātu elektrības rēķinus, kurus ievērojumi palielināja jaunie elektrības sadales un pārvades tarifi, saimniecības var mazināt pieslēguma jaudas. Ja ar mazāku pieslēguma jaudu nepietiek, to var atkal palielināt. Taču katru reizi pieslēguma maiņa ir maksas pakalpojums – aptuveni 80 eiro. AS "Sadales tīkls" sola vērtēt iespēju nākt pretī iedzīvotajiem un mazināt vai atcelt maksu par šo pakalpojumu.

"Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons  LTV raidījumā "Rīta panorāma" solīja, ka nedēļas laikā uzņēmums izvērtēs šādu iespēju.

Lai samazinātu rēķinu, Jansons, piemēram, ieteica iedzīvotājiem izvērtēt iespēju mazināt pieslēguma slodzi.

Taču viņš piekrita, ka var gadīties, ka ar samazināto slodzi nepietiek un vairākas elektroierīces reizē ieslēgt nevarēs, jo tad "sitīs ārā korķus" un pieslēgumu nāktos atkal mainīt uz lielāku jaudu. Tad saimniecībai nāktos pat divreiz samaksāt par "Sadales tīkla" pieslēguma maiņas pakalpojumu.

Jansons solīja, ka nedēļas laikā uzņēmums izvērtēs iespēju, kā nākt pretī iedzīvotājiem un, iespējams, kādā pārejas posmā samazināt vai atcelt maksu par šo pakalpojumu.

Viņš arī atkārtoti aizstāvēja jaunus lielākus tarifus kā pamatotus, bet atzina, ka uzņēmums gatavs pārskatīt tarifus arī uz leju un arī biežāk nekā reizi gadā, ja tam būs priekšnosacījumi, ka elektrība kļūs lētāka. "Esam vienmēr par to, lai klientam būtu labāks un ērtāks mūsu pakalpojums," piebilda Jansons.

KONTEKSTS:

"Augstsprieguma tīkls"  un "Sadales tīkls" (ST) pērn izstrādāja tarifu projektus. Atbilstoši plānotajiem kopējiem ieņēmumiem no elektroenerģijas pārvades tarifu projektā bija plānots palielināt 2,1 reizi, savukārt ST plānoja palielināt elektroenerģijas sadales tarifu vidēji par 75%.

Valdība un Saeima uzdeva uzņēmumiem tarifus pārstrādāt. Ar grozījumiem Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā tika noteikts, ka uzņēmumi šogad izstrādātajos tarifu projektos nedrīkstēs iekļaut iepriekšējo periodu zaudējumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti