Koalīcija nolēmusi ievērojami mazināt ierēdņu skaitu kapitālsabiedrību valdēs un padomēs

Koalīcija vienojusies ievērojami mazināt ierēdņu skaitu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdēs un padomēs, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pauda Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").

Lai kapitālsabiedrību padomes un valdes būtu starptautiski konkurētspējīgākas, koalīcija iecerējusi piesaistīt profesionāļus, kas runā Eiropas Savienības valodās, atzīmēja premjerministre.

"Mēs uzskatām, ka tas veicinātu kapitālsabiedrību spēju labāk tikt pārvaldītām, ilgtspējīgākām, labāk piesaistītu ekonomikai pienesumu ar pieredzi, kādas, iespējams, nav Latvijas speciālistiem," teica Siliņa.

Ministru prezidente uzskata, ka tas ir revolucionārs un drosmīgs lēmums.

Iepriekš raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka darbs pie kapitālsabiedrībām ierakstīts Siliņas valdības deklarācijā.

Raidījums, atsaucoties uz iepriekš izpētīto, vēstīja, ka valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību padomēs ieceļ pamatā vienus un tos pašus cilvēkus, nereti arī ministriju vadošos ierēdņus un citu iestāžu vadītājus. To revīzijā norādījusi arī Valsts kontrole.

Valsts kontrole apšaubīja, ka ierēdņi vienlīdz kvalitatīvi pagūst strādāt vairākās darba vietās vienlaikus. Valsts kontrole uzskatīja, ka tas ir veids, kā ierēdņiem palielina atalgojumu pamata darba vietā un ieteica no šādas prakses atteikties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti