Trešdien streika dēļ nenotiks līdz 90% «Lufthansa» reisu

Vācijas transporta sistēmu daļēji ir paralizējis kārtējais streiks. Šodien streiko tūkstošiem nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" darbinieku, kuri pieprasa lielāku atalgojumu. Streika dēļ "Lufthansa" spēs nodrošināt tikai nelielu daļu no paredzētajiem lidojumiem, tāpēc desmitiem tūkstošiem pasažieru nāksies atlikt savus ceļojumu plānus.

Arodbiedrības "Verdi" izsludinātajā streikā piedalīsies aptuveni 25 000 "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieku, piemēram, lidojumu reģistratori un gaisa kuģu mehāniķi, un tas ilgs 27 stundas, sākot no plkst.4 (plkst.5 pēc Latvijas laika).

Un viņu galvenā prasība ir, lai atalgojumu palielinātu par 12,5% jeb aptuveni 500 eiro mēnesī tuvāko 12 mēnešu laikā. Darbinieki arī vēlas 3000 eiro lielu vienreizēju maksājumu katram darbiniekam, lai kompensētu inflācijas ietekmi. Papildu prasība ir nodrošināt elastīgākus grafikus maiņu darba veicējiem.

Streika dēļ tiks traucēta Frankfurtes, Minhenes, Hamburgas, Berlīnes un Diseldorfas lidostu darbība.

Arodbiedrības pārstāvis Marvins Rešinskis šodien sacīja, ka šis ir brīdinājuma streiks, kuram var sekot arī ilgstošāks un plašāks streiks, ja "Lufthansa" neizpildīs darbinieku prasības. 

"Tā kā "Lufthansa" nav gatava uzlabot savu piedāvājumu, tad mēs 12. februārī atkal sēdīsimies pie sarunu galda. Es uzskatu, ka šodienas signāls ir skaidrs: gatavība streikot ir liela, tagad ir "Lufthansa" kārta iesniegt labāku piedāvājumu, un tad mēs ļoti labprāt nonāksim pie vienošanās, jo mēs vēlamies panākt risinājumu pie sarunu galda un nevēlamies turpināt šos streikus nākotnē. Bet, ja šāda noraidoša attieksme turpināsies, tad, manuprāt, darbinieki šodien ir skaidri apliecinājuši, ka viņi streikos ilgāk," Rešinskis sacīja telekanālam "Welt".

"Streika dēļ būs iespējams nodrošināt aptuveni 10–20% no trešdien paredzētajiem "Lufthansa" reisiem," otrdien norādīja aviokompānija, kas iepriekš brīdināja, ka streiks ietekmēs līdz pat 100 000 pasažieru

Lidsabiedrība skaidro, ka strādājošajiem piedāvājusi nākamajos trīs gados algas palielināt kopumā par vairāk nekā 13%, kā arī ievērojamas piemaksas, taču "Verdi" šo piedāvājumu noraidījusi kā nepietiekamu.

Pēdējās nedēļās Vācijā ir notikuši dzelzceļa darbinieku, sabiedriskā transporta vadītāju un lidostu darbinieku streiki, lai pieprasītu algas palielinājumu.

Streiki ir radījuši neērtības daudziem Vācijas iedzīvotājiem. Daži no tiem dalījās ar pārdomām par to, kā tie ietekmējuši viņu ikdienu.

Frankfurtes lidostā sastaptie cilvēki par transporta streikiem Vācijā
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

"Sākas viens streiks, tad tas beidzas, un sākas nākamais. Tas ir neticami," pasažieris Villijs Hauks sacīja reģionālajai raidsabiedrībai "Hessenschau".

Arī Bernhards Baumgarts nav apmierināts ar biežajiem streikiem:

"Es arī esmu bijis arodbiedrības biedrs, zinu kā tās strādā. Bez streikiem nevar panākt algas paaugstinājumu vai citas izmaiņas, taču kaut kādā brīdī tomēr vajadzētu vienoties vienkāršāk. Un visi šie streiki mums jau sāk krist uz nerviem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti