Itālijā popularitāti gūst cietuma restorāns ar ieslodzīto gatavotu maltīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vai nevēlaties nobaudīt steika gabalu, kuru apcepis notiesāts slepkava? Tas ir iespējams un pat ieteicams populārajā cietuma restorānā Toskānas reģionā Itālijā.

Volterras cietums Toskānā Itālijas centrālajā daļā. Lielākā daļa notiesāto tur ieslodzīti par smagiem noziegumiem, piemēram, slepkavībām. Taču restorāna atvēršana ne tikai sniedz viņiem vērtīgu darba pieredzi, bet arī radina pie normālas dzīves sabiedrībā.

"Kad es būšu brīvībā, es vēlos turpināt darbu šajā sfērā un kļūt par maiznieku. Diemžēl es pieļāvu kļūdas savā dzīvē, bet es par tām samaksāju," stāstīja ieslodzītais Pjerluidži.

Kā apgalvo amatpersonas, īpaša attieksme pret noziedzniekiem attaisnojas.

"Ieslodzīto pastrādātie noziegumi paliek ārpus cietuma sienām, un šeit viņus uztver kā cilvēciskas būtnes. Cietumam ir jāpiedāvā iespējas, un vairāk nekā 20 ieslodzītie jau ir ieguvuši darbu vietējos restorānos," atzina cietuma direktore Marija Gracija Gjampikola.

Drošības noteikumi tomēr atgādina par to, ka šis nemaz nav parasts restorāns. Visiem apmeklētājiem ir jāiet cauri metāla detektoram, un pirms tam tiek pārbaudīta arī viņu biogrāfija. Taču viņi ir ar mieru.

"Ieslodzītie jūt, ka ir noderīgi sabiedrībai. Viņi redz arī ko citu, nevis tikai savu diezgan sarežģīto realitāti," teica restorāna apmeklētāja Barbara.

Atmosfēra restorānā ir jauka un relaksēta, taču katram gadījumam visi galda piederumi ir izgatavoti no plastmasas. Visu vakaru ieslodzītos arī cieši uzrauga cietuma sargi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti