«Zirgu pastā» iepazīstinās ar laikmetīgā cirka tradīcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā „Zirgu pasts” šajās dienās notiek pirmās „Laikmetīgā cirka dienas”, kas iepazīstina ar šī žanra attīstību Baltijas jūras reģionā.

„Laikmetīgā cirka dienas” piedāvās gan meistarklases jaunajiem cirka māksliniekiem, leļļu teātra studentiem un aktieriem, gan arī notikumus plašākai publikai. Svētdien notiks publiska lekcija par laikmetīgā cirka producēšanu, bet sestdien septiņos vakarā „Zirgu pastā” būs skatāma kolektīva izrāde, kurai pieteikušies 14 dalībnieki no dažādām valstīm. Tās mērķis ir ļaut vietējiem cirka māksliniekiem iepazīties ar starptautisko vidi un arī publikai iepazīt citu cirka rokrakstu, stāsta starptautiskā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla "Re! Rīga" komunikācijas speciāliste Māra Pāvula:

„Izrāde notiks pēc principa „open stage”. Tā ir diezgan sena tradīcija cirka skolās Eiropā, kur jaunie mākslinieki var pieteikties iepriekš vai ierasties uz vietas ar priekšnesumiem, ar kuriem viņi grib uzstāties un izmēģināt. Skatuve tiek brīvi dota arī visiem skatītājiem, ja viņi to vēlas. Jārēķinās, ka tā ir ļoti neformāla atmosfēra, tā nav viena gara izrāde, bet vairāki dažādi numuri. Pasākums ir bez maksas, bet ar vienu nosacījumu: skatītājiem ir iespēja ziedot naudu cepurē - it kā tā būtu ielu izrāde -, kad viņi dodas projām no pasākuma.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti