Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Intu Palkavnieci

Rīta Panorāma

Intervija ar Raiti Ābeli, Lauri Ābeli un Mārci Ābeli

Intervija ar Jāni Vimbu

Vimba: Nacionālajā teātrī būs jāsadzīvo augstajai un vienkāršajai mākslai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nacionālajā teātrī būs jāsadzīvo augstajai un vienkāršajai mākslai, kas nozīmē dažāda rakstura izrāžu iestudēšanu, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” ceturtdien, 17. maijā, sacīja tā topošais direktors Jānis Vimba.

Viņš gan oficiāli savu darbu jaunajā amatā sāks jūnija beigās.

Vimba pauda, ka teātrī ir jābūt milzīgam piedāvājumam, lai skatītājs var sev izvēlēties, uz kādu izrādi viņš vēlas iet. “Protams, mēs rūpēsimies arī par sirsniņu, (..) vieglo žanru, komēdijām,” sacīja Vimba.

Vienlaikus viņš atzina, ka viņa kā direktora ietekme uz teātri sāksies vien pēc nākamā gada, jo repertuārs parasti tiek plānots sezonu uz priekšu. Tas nozīmē, ka nākamā sezona vēl ir aizejošā direktora Ojāra Rubeņa darba iznākums.

Vimba atkārtoti atzina, ka bijis pārsteigts par uzvaru konkursā uz direktora amatu. Pirmajā reizē viņš pat nav pieteicis tajā. Tikai tad, kad izsludināts konkursa pagarinājums, tad, ar teātri nesaistīta cilvēka pamudināts, viņš tomēr nolēmis pieteikties.

15. maijā kļuva zināms, ka Latvijas Nacionālo teātri turpmāk vadīs aktieris un režisors Jānis Vimba. Kultūras ministrijas komisija no deviņiem kandidātiem viņu izraudzījusies kā piemērotāko šim amatam. Jaunais teātra valdes loceklis amata pienākumus uzsāks pildīt šā gada 27.jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti