Rīta Panorāma

Intervija ar Mairi Briedi

Rīta Panorāma

Intervija ar Inesi Mauriņu un Eviju Miglāni

Vērpete - deja laikā un telpā

«Vērpete» un dejas spēja ietekmēt skatītāja ķermeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc spožas pirmizrādes festivālā "Homo Novus" par jauno un talantīgo horeogrāfu Krišjāņa Santa un Ērika Ēriksona kopdarbu „Vērpete” skatītāji atzinuši, ka vērpete bijusi fiziski jūtama. Tagad izrāde četrus vakarus 17., 19., 22. un 24.maijā plkst. 19 tiks izrādīts Rīgā bijušas rūpnīcas VEF telpās Brīvības gatvē 214, bet 29.maijā plkst. 17 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", piedaloties brīnišķīgam mūziķu sastāvam.

Rīgas izrādēs muzikālo pavadījumu veidos koklētāja Laima Jansone (izņemot 24.05.) un sitaminstrumentālists Mārtiņš Miļevskis, bet Liepājā - Mārtiņš kopā ar ģitāristu Rihardu Lībieti (spēlēs arī izrādē Rīgā 24.05.)

Latvieša Krišjāņa Santa un zviedra Ērika Ēriksona kopdarba “Vērpete” pamatā ir tautas melodiju struktūras, kuru ritmiskais kods nosaka dejotāju kustību telpā un laikā. Sākot ar vienu kustību un turpinot to attīstīt, mākslinieki virzās no mierpilnas līdz ātruma un emociju pieblīvētai atmosfērai. Kā dabā, kur vērojot stihiju, gandrīz fiziski var sajust tās spēku, šī izrāde iedarbojas ar fascinējošu dinamiku, kas ievelk ne tikai dejotājus, bet arī skatītājus.

Jau vēstīts, ka Krišjānis Sants un Ēriks Ēriksons satikās studiju laikā, mācoties prestižajā dejas skolā "P.A.R.T.S." Briselē. Krišjānis aktīvi darbojas laikmetīgajā dejā Latvijā. Savos darbos viņš ir eksperimentējis ar latviešu rakstu un tautas melodiju kodu pārnešanu dejā, sadarbojies ar koklētāju Laimu Jansoni. Ēriks Ēriksons ir zviedru dejotājs un horeogrāfs, kura interese par kustību radās nodarbojoties ar breiku un cirku. Apguvis laikmetīgo deju "P.A.R.T.S." skolā, Ēriks turpina strādāt Beļģijā un citur pasaulē kā dejotājs un pasniedzējs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti