Kultūras ziņas

Liepājas teātris uzsāk 110. jubilejas sezonu

Kultūras ziņas

Operu un baleta cikls bērniem kinoteātrī

Laikmetīgā cirka dienas festivālā "Re Rīga!"

Pie Kongresu nama notiks bezmaksas laikmetīgā cirka izrāde «Dinamīts un dzeja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Otrdien, 23.augustā, Rīgā sāksies laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls „Re Rīga!”, kas trīs dienās piedāvās izrādes no Francijas, Zviedrijas un Beļģijas.

„Zirgu pastā” franču cirka māksliniece Fia Menāra piedāvās vērot, kā ventilatoru gaisa plūsmā šķietami atdzīvojas un dejo plastmasas maisiņu figūras.

Bet pie Kongresu nama trešdien, 24.augustā, notiks bezmaksas āra izrāde, kurā četri beļģu akrobāti no kompānijas „15feet6” rādīs uzvedumu „Dinamīts un dzeja”.

„Šī izrāde ir trikiem bagāta un augstas raudzes akrobātikas pilna. Redzēju to pirms diviem gadiem Spānijā, kur tā bija centrālā izrāde, kas aizrāva lielas cilvēku masas. Domāju, ka tā patiks arī rīdziniekiem.

Stāsts ir par tādu kā sacensību starp dzejniekiem, kuri stāsta stāstus, un vienā brīdī viens sāk „spridzināt” otru. Tālāk jau aiziet tādi augstuma triki.

Mēs apdzīvosim Andreja Upīša pieminekļa pakāji pie Kongresu nama, kur būs speciāli uzceltas tribīnes, lai izrādi varētu noskatīties pēc iespējas vairāk cilvēku,” stāsta festivāla idejas autors Mārtiņš Ķibers.

Vēstīts, ka jau ceturto gadu starptautisks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" mērķtiecīgi turpina iepazīstināt publiku ar šo Latvijā vēl mazpazīstamo mākslas veidu. Šogad trīs dienās galvaspilsētā varēs baudīt laikmetīgā cirka mākslinieku sniegumu no Francijas, Beļģijas, Zviedrijas un Igaunijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti