Pārdaugavas pagrīdes elektronikai veltīta audio pastaiga «Nekad nezūdošās Pārdaugavas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tapusi audio izrāde/pastaiga "Nekad nezūdošās Pārdaugavas" par Pārdaugavas pagrīdes elektroniku. To veidojuši Diāna Kondraša, Viesturs Balodis, Jānis Balodis.

"Pārdaugavas pagrīdes elektronikas sākotni var datēt ar 1976. gadu. Ar mājas ierakstu studijas "Seque" izveidošanu Vecumnieku ielā, Imantā, Hardija Lediņa mājā. Laikā, kad ir jābūt zem kaut kā, lai darītu jebko, šis solis kļūst par pierādījumu, ka tu vari radīt visu arī pats. Tajā pašā laikā 

Pārdaugavas pagrīdes elektronika nekad nav bijusi vienota vai jebkādā veidā oficiāli organizēta un virzīta kustība. Tikai tagad atskatoties ieraugāms ārkārtīgi daudzskaitlīgais apvienību skaits tieši no šīs Rīgas daļas.

Kāpēc? Vienlaikus šī izrāde/pastaiga ir kā pazuduša ceļinieka mēģinājums atrast sev jaunas mājas, kurās piestāt un atgūt spēkus. Tas ir mēģinājums sastapt un uzzināt kaut ko vairāk par vienu no noslēpumainākajiem pagrīdes dalībniekiem – anonīmo meiteni jeb meiteni bez vārda, kuras darbi parakstīti ar nosaukumu “Pēc 1000 gadiem pateikšu”. Tā ir sastapšanās ar viņas un daudzu citu pagrīdes apvienību radīto mūziku un skaņām," skaidroja autori.

Izrādes sākuma vieta – sabiedriskā transporta pietura ar nosaukumu "Sēlpils iela/Donoru centrs" uz Dzirciema ielas virzienā prom no centra (koordinātas – 56.9568003,24.0526503). Izrādes pieredzēšanai nepieciešams mobilais telefons ar interneta pieslēgumu un austiņas. Kopējais izrādes garums kilometros ir 3 kilometri, bet izrādes ilgums 1 stunda un 17 minūtes. Audio izrādes iešanas temps ir nesteidzīga pastaiga. Skatītājs tiek aicināts savu pastaigas ritmu sasinhronizēt ar ierakstā dzirdamo soļu ritmu.

Izrāde tapusi kā pirmā radošās grupas "Miglājs ?*" iniciatīva. Papildu informācija par izrādi "Miglāja?*" "Facebook" kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti