Rīta Panorāma

Intervija ar Aināru Ozoliņu un Ēriku Liflandu

Rīta Panorāma

Intervija ar Rozi Stiebru, Juri Kaukuli, Ievu Strodi un Andri Veinbergu

"Mūsu Operai simts" - jubilejas koncerti un jauns vēsturisks albums

Nacionālās operas jubilejas koncertā sola trīs ar pusi stundas skaistas opermūzikas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Trīs ar pusi stundu skaistas opermūzikas,” Latvijas Nacionālās operas trupas svinību koncerta  “Mūsu Operai 100”  vērienu atklāj Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents  Mārtiņš Ozoliņš. 

Mēģinājumā svētku koncertam “Operai simts” divi baritoni – Krišjānis Norvelis un Kalvis Kalniņš – dzied duetu no Jāņa Kalniņa operas “Hamlets”. 

“Tas tāds leģendārs gabals,” uzskata Krišjānis Norvelis. “Populārākais duets no latviešu operām.”

“Tikai tāds, kas ļoti mīl to amatu, būšanu dramaturģijā un nebeidzamo vēlmi attīstīt savu varēšanu, vokālo tehniku un dramatisko sniegumu, tikai tāds cilvēks var uz šīs skatuves kāpt,” atklāj Kalvis Kalniņš. 

Simtgades koncerta programmā katram no izcilajiem solistiem tiks kāds brīdis skatītāju mīlestības un aplausi. Koncerta pirmajā daļā – tikai latviešu opermūzika. 

“Man ir jādzied brīnišķīga Jāzepa Mediņa ārija no operas “Vaidelote” – “Mēness starus stīgo”,” atklāj operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča. “Ļoti liriska, manai balsij ļoti atbilstoša.” 

Otrajā un trešajā koncerta daļā skanēs slavenas operu ārijas. 

“Šinī gadījumā mēs gribējām parādīt vairāk to, kas notiek operas iekšienē – tos cilvēkus un māksliniekus, kas ir mūsu draugi. Ne tikai tos, kas šeit ikdienā strādā, bet arī tos, kas atbrauc pie mums, jo varbūt, ka visi nepamana, cik daudz viesu, talantīgu un spožu zvaigžņu ir vienā nelielā opernamā,” stāsta Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. 

Operas simtgades koncerts būs arī vairāku paaudžu diriģentu parāde. Viņi ir tie, kas savu radošo darbu ierakstījuši kādā no 664 uzvedumiem, kas tapuši 100 gados. Tos izzināt var tikko izdotajā greznajā albumā “No skices līdz izrādei”. 

Koncerts “Mūsu operai 100” skanēs 16. un 17. novembrī. Koncerta “Mūsu Operai 100” ierakstu 30. novembrī rādīs Latvijas Televīzija. No šī paša datuma tas būs pieejams skatītājiem portālā LSM.lv un starptautiskajā digitālajā vietnē “Opera Vision”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti