Kultūras ziņas

Valmieras vasaras teātra festivāls

Kultūras ziņas

Tēlniecības izstāde "Laktācija"

Nacionālais teātris gatavojas jaunām pirmizrādēm

Nacionālajā teātrī septembrī gaidāmas piecas pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālais teātris augustā sācis spēlēt ne vien Covid-19 pandēmijas dēļ parādā palikušās izrādes, bet septembrī gatavojas papildināt savu repertuāru ar piecām jaunām pirmizrādēm. Kopš 6. augusta uzsākta biļešu tirdzniecība visām septembra izrādēm un turpināsies pavasarī nenospēlēto izrāžu pārcelšana.

Jau augusta repertuāra afiša liecina, ka Nacionālais teātris sācis atdot pavasarī nenospēlēto izrāžu parādu saviem skatītājiem. Notiek pārcelto izrāžu biļešu maiņa, bet nu teātris uzsācis pārdot biļetes arī uz piecām septembra pirmizrādēm, kas notiks uz dažādām skatuvēm.

Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba norāda: “Tas nozīmē, ka šis periods, neziņas, šaubu periods vismaz daļēji ir pārvarēts, un cilvēki vēlas redzēt izrādes klātienē. Nē, mēs nelietosim stikla sienas, mēs izmantosim drošu distanci, izsēdinot skatītājus, ievērojot visus drošības noteikumus.”

Mainot biļetes par pārceltajām izrādēm, cilvēki lielākoties izvēloties noskatīties izrādi jaunajā datumā, nevis atgūt iztērēto naudu.

“Esmu pārsteigta un apmierināta ar to, ka “Silmači”, kurus nerādījām, lielākoties visi patur biļetes nākamajai sezonai,” atzīmē Nacionālā teātra kasiere Māra Bartulāne.

Aktrises Zane Jančevska, Indra Burkovska un Dace Bonāte saspēlēsies režisores Ināras Sluckas izrādē “Klusā dzīve”. Tas būšot viens no pieciem jauniestudējumiem, ko skatītāji ieraudzīs septembrī.

Ināra Slucka stāsta: “Aktrises ar lielu pieredzi, gan aktierisko, gan dzīves pieredzi, un jā, tā ir viena diena triju sieviešu dzīvē – rīts, pusdiena, vakars. Tie nav ne dzīves pamestie vai atstumtie. Nē, tās ir sievietes, kurai ir darbs, kurai nav, bet tēma nav par to!

Tēma ir par sievieti, par vientulību, un kā ar to tikt galā!”

Dace Bonāte par savu varoni izrādē saka: “Viņai dzīve tā iegrozījusies, ka viņa palikusi viena, bet es domāju, kā saka Broņislava Mārtuževa – es vientulību nenoraidu!”

“Klusā dzīve” būšot absolūts režisores un aktrišu kopdarbs.

Vienlaicīgi teātrī top vēl kāds liels kolektīvs darbs – pavasarī nenotikušo Teātra dienas koncertu vietā tiks piedāvāta “Īstā sālsmaize”, kas būšot pirmā atkalredzēšanās ar skatītājiem uz lielās skatuves.

Dejojot, muzicējot un stāstot, aktieri vēstīs par savu “jauno laiku” pieredzi.

“Vienkārši vēlme ir atkal satikties dzīvajā ar cilvēkiem, ļoti vienkārši, un tā tēma par viesībām, par iešanu uz sālsmaizi, par iešanu ciemos, nu tas vienmēr ir satraucoši un arī dzīvi apliecinoši,” atzīmē aktieris Gundars Grasbergs.

“Klusā dzīve”, “Īstā sālsmaize”, kā arī Artūra Jankovska debijas luga  “Oligarhs” Toma Treiņa režijā pirmizrādes piedzīvos teātra telpās, bet teātra ārpusē notiks divas izrādes – pastaigas “Mežs” un “Pilsēta” – abas Valtera Sīļa režijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti