Rīta Panorāma

Latvieši kļūst par pirmajiem jaunatnes olimpiskajiem čempioniem 3x3 hokejā

Rīta Panorāma

Uzbrukumā pie Jordānijas un Sīrijas robežas krituši 3 ASV karavīri

Izrāde "Pīters Pens. Sindroms" – par cilvēku, kas nevēlas pieaugt

Nacionālajā teātrī gaidāma pirmizrāde slavenā režisora Dmitrija Krimova iestudējumam

1. februārī Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē gaidāma pirmizrāde Dmitrija Krimova sarakstītajai un iestudētajai nostalģiskajai drāmai pieaugušajiem "Pīters Pens. Sindroms", kas vienlaikus būs pasaulē pazīstamā režisora debija Latvijas teātrī.

Par Ņujorkā dzīvojošā krievu režisora Dmitrija Krimova izrādēm kritiķi mēdz teikt – tās ir kā dzīvas gleznas, kas top, visai iesaistītajai komandai kopā radot savu īpašo pasauli. Latvijas teātra skatītāji līdz šim varējuši skatīt "Krimova Laboratorijas" viesizrādes festivālā "Zelta maska", informēja teātrī.

"Pīters Pens. Sindroms" ir autobiogrāfisks Dmitrija Krimova darbs, kas caur Pītera Pena fabulu stāsta par mākslinieka nenogurstošo sekošanu savai misijai – mākslas brīnumu radīšanai, uzticami kalpojot teātrim visa mūža garumā un nespējot pamest skatuvi.

Kā norāda teātra pārstāvji, Dmitrijs Krimovs ir arī profesionāls scenogrāfs, kopumā viņš iekārtojis skatuvi vairāk nekā 100 izrādēm. 2002. gadā pievērsies režijai un kļuvis par pasaulē pazīstamu režisoru. Izveidojis "Dmitrija Krimova Laboratoriju", kur iestudējis aptuveni 30 izrādes. "The New York Times" viņu ir nosaukuši par "vienu no pasaules izcilākajiem teātra veidotājiem". Piecas reizes saņēmis Krievijas teātra augstāko apbalvojumu "Zelta maska", četras reizes "Crystal Turandot" balvu un "Herald Angel Award" Edinburgas Starptautiskajā festivālā.

Režisors Dmitrijs Krimovs par iestudējumu sacīja: "Mūsu izrāde ir par to, ka dzīve rit, cilvēki pieaug, noveco un reizi pa reizei mirst. Un šo straujo dzīves tecējumu tik ļoti gribas aizkavēt un apturēt bērnības mirklī – jo tajā tik daudz kas palicis neieraudzīts! Mēs taču tikai sākām... Un ir cilvēks, kurš vēlas šo laiku apturēt. Tā pat ir viņa profesija. Viņš uzskata to par iespējamu, lai arī pats ir jau noguris. Gandrīz slims. Sasirdzis no izaugušo cilvēku nodevības. Bet no likteņa neizbēgsi, un viņš... Visu pārējo jūs redzēsiet mūsu izrādē "Pīters Pens. Sindroms". Gaidīsim!"

Iepriekš raidījumā "Kultūršoks" Nacionālā teātra direktors Māris Vītols atklāti pauda: "Tiešām ceru, ka šī izrāde "Pīters Pens. Sindroms" kļūs par vismaz Nacionālā teātra, ja ne visu Latvijas teātru, šīs sezonas vienu no spilgtākajiem notikumiem. Varbūt es klusībā ceru arī uz tādu nelielu sensāciju." 

Pītera Pena lomā – šīs sezonas jaunpienācējs Nacionālajā teātrī Egons Dombrovskis. Pārējās lomās: Dita Lūriņa, Anta Aizupe, Jana Ļisova, Laura Siliņa, Līga Zeļģe, Uldis Anže, Mārtiņš Brūveris, Gundars Grasbergs, Kārlis Reijers, Jānis Skanis.

Izrādes radošā komanda: dramaturgs, režisors, scenogrāfs un kostīmmākslinieks Dmitrijs Krimovs, scenogrāfa asistents Uģis Bērziņš, kostīmu mākslinieka asistente Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Anna Abalihina, muzikālais noformējums Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video mākslinieks Toms Zeļģis.

Visām izrādēm tiks nodrošināti titri angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti