Rīta Panorāma

Skolēnu labie darbi dzīvnieku patversmē

Rīta Panorāma

Āboltiņa: Avīze par budžetu skaidro tā reālo ietekmi uz cilvēkiem

Mārcis Manjakovs: spēlēt izrādi bērniem ir grūtāk nekā pieaugušajiem

Nacionālajā teātrī gaidāma mazliet savādāka versija par «Sarkangalvīti un vilku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī piektdien ir gaidāma režisora Elmāra Seņkova veidota izrāde bērniem „Sarkangalvīte un vilks", kurā visiem zināmais sižets ir piedzīvojis zināmas izmaiņas.

„Tas stāsts sākas ar to, ka reiz dzīvoja Sarkangalvīte, kurai bija ļoti skaista mamma (..) Un tad pie Sarkangalvītes, kurai ir ļoti skaista mamma, ierodas mednieks," LTV raidījumā „Rīta Panorāma" saka viens no izrādes veidotājiem un dalībniekiem, aktieris Mārcis Maņjakovs, kurš tajā ataino mednieku.

Viņš atzīst, ka vēl viena izmaiņa tradicionālajā sižetā, ir Meža parlaments, kurā strādā Zaķis, Bebrs, Ķirzaka un citi meža iemītnieki.

Tomēr izrāde galvenokārt esot par to, kādi ir dabas, meža un sirds likumi, kā arī to, kas ir strīdi un kas ir piedošana. Maņjakovs atzīst, ka ir priecīgs, ka Nacionālais teātris pēc ilgāka laika ir sagatavojis izrādi bērniem. „Mūs atkal gaida bērnu smiekli," saka Maņjakovs. Aktieris izsaka cerību, ka bērni gūs pozitīvas emocijas no izrādes. „Bērni ir daudz kritiskāki [nekā pieaugušie] (..) Jo bērnus no skatuves nekad neapmānīsi," norāda Maņjakovs.

Izrādes režisors ir jau minētais Elmārs Seņkovs, tomēr tajā piedalās arī scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, bet lomas atveido Inga – Misāne Grasberga, Gundars Grasbergs, Mārcis Maņjakovs, Inga Tirole, Daiga Gaismiņa un citi aktieri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti