Jauno Rīgas teātri un «Soņu» atzinīgi uzņem Briselē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

13. februārī veiksmīgi noritēja Jaunā Rīgas teātra (JRT) viesizrāde Briselē, mākslas centrā BOZAR. JRT uz Briseli bija atvedis izrādi “Soņa” Alvja Hermaņa režijā.

Stāstu par vientuļo un dīvaino sievieti Beļģijas publikai atklāja JRT izcilie aktieri – Gundars Āboliņš un Jevgēnijs Isajevs. Izrāde balstīta Tatjanas Tolstajas īsajā stāstā „Soņa”. Rakstniece darbā ietver savus precīzos novērojumus par cilvēku dabu un sabiedrību.

Otra viesizrāde norisinājās sestdienas, 14. februāra, vakarā. Stundu pirms izrādes mākslas un kultūras zinātniece un pētniece Žūlija Rodeinsa (Julie Rodeyns) sniedza īsu ievadlekciju.

Uz izrādi bija ieradušies ap 500 skatītāju, tai skaitā Beļģijas diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte un Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš. Pēc izrādes publika uzkavējās, lai satiktos ar aktieriem un teātra pārstāvjiem.

Izrādes „Soņa” režisors Alvis Hermanis un JRT pirmo reizi Briselē viesojās jau 2004. gadā ar izrādi „Revidents”. Pagājušajā gadā tika rādīta Leoša Janāčeka opera "Jenūfa", kuras jauniestudējuma režisora godu Beļģijas Karaliskās opera uzticēja Alvim Hermanim.

JRT viesizrādes ir iekļautas Latvijas prezidentūras ES Padomē publiskās diplomātijas un kultūras programmā. Viesizrādes rīko Jaunais Rīgas teātris sadarbībā ar mākslas centru BOZAR, Latvijas vēstniecību Beļģijā un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti