Pēcpusdiena

Pēdējos četrus gadus Latvijas alus tirgus sarūk. Vai alu dzer mazāk?

Pēcpusdiena

Šonakt gaidāms "zvaigžņu lietus"

VAS "VNĪ" vienpusēji lauž līgumu ar Tabakas fabrikas pārbūves darbu veicēju

Hermanis: Kavēšanās ar Tabakas fabrikas pielāgošanu JRT vairs ne pārsteidz, ne sarūgtina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan Jaunais Rīgas teātris (JRT) jau ilgāku laiku ir "uz koferiem", gaidot pārcelšanos uz pagaidu telpām Tabakas fabrikā, tomēr šis process velkas tik ilgi, ka kārtējā aizkavēšanās vairs nepārsteidz, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” atzina teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

“Tas viss velkas tik bezgalīgi ilgi un [pārcelšanos uz pagaidu telpām] pārliek tik bezgalīgi daudz reižu, ka iestājas apātija. Tas ne pārsteidz, ne sarūgtina,” pauda Hermanis.

Tajā pašā laikā viņš uzsver, ka viņam kā mākslinieciskajam vadītājam vajadzīga skaidrība, jo teātris plāno darbus gadu vai pusgadu uz priekšu.

Tā kā pārcelšanās tika solīta jau pirms diviem gadiem, Hermanis jau divas sezonas pēc kārtas režisoriem piekodina, ka scenogrāfijai jābūt tādai, lai to varētu ievietot arī Tabakas fabrikas telpās.

Teātra mākslinieciskais vadītājs arī atklāj, ka sākotnēji bija domāts veidot atvadu izrādes, kas būtu veltītas ēkas vēsturei, un arī atklāšanas izrādes. Taču pašlaik tas viss esot bezjēdzīgi.

Ziņots, ka rekonstrukcijas darbus pilnsabiedrība "RBSSKALS" Tabakas fabrikā sāka šī gada janvārī, taču tad ēkas pārbūve aizķērusies. Līdz ar to tika atlikta šovasar solītā Jaunā Rīgas teātra pārcelšanās uz pagaidu mītni, lai rekonstrukciju varētu sākt teātra ēkā Lāčplēša ielā.

Savukārt ceturtdien, 11.augustā, “Valsts nekustamie īpašumi” (VNI) paziņoja par vienpusēju līguma laušanu būvnieka darbu kavējuma dēļ. Lai turpinātu darbu pie Tabakas fabrikas ēkas pielāgošanu, VNĪ veiks sarunu procedūru par būvdarbiem objektā. Ēka ekspluatācijā varētu tikt nodota nākamā gada rudenī, lēš VNĪ.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti