Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Universitātes rektoru Indriķi Muižnieku

Rīta Panorāma

Laika ziņas un saruna ar Kristeru no Rīgas Teikas vidusskolas

Intervija ar Ģirtu Šoli un Beatrisi

Ģirts Šolis: Leļļu teātris pieaugušajiem mūsu valstī ir piemirsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Leļļu teātris pieaugušajiem Latvijā ir piemirsts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norāda jaunieceltais Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors Ģirts Šolis, solot jaunajā amatā pievērst lielāku uzmanību šai jomai.

Jautāts par iemesliem, kāpēc piekritis piedāvājumam kļūt par Leļļu teātra galveno režisoru, Ģirts Šolis norāda, ka grūtāk būtu nosaukt iemeslus, kuri liktu viņam nepiekrist piedāvājumam, jo „lielā mērā profesionālā ziņā tā ir aizraušanās jau desmit gadu garumā”.

„Vēlme ietekmēt procesus valsts Leļļu teātrī ir liels izaicinājums, liela atbildība un arī milzīga iespēja,” saka Šolis.

Šolis par galvenajiem virzieniem jaunajā amatā izvēlējies kvalitātes celšanu, profesionālismu un radošo eksperimentu un meklējumu vairošanu. Uzmanības lokā būs arī pieaugušo auditorijai domātas leļļu izrādes. Kā norāda jaunieceltais Leļļu teātra galvenais režisors, agrāk viņš ļoti čakli nodarbojies tieši ar leļļu teātri pieaugušajiem.

„Faktiski šī joma ir piemirsta mūsu valstī,” uzsver Šolis, skaidrojot, ka citviet pasaulē leļļu teātris pieaugušajiem aizvien ir aktuāls.

Jau vēstīts, ka, nolēmusi vairāk pievērsties režijai un jauno aktieru sagatavošanas darbam Kultūras akadēmijā, galvenās režisores vietu Leļļu teātrī pametusi Vija Blūzma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti