Kultūras ziņas

Nezināmā latviešu fotogrāfija

Kultūras ziņas

Baleta zvaigznes Jūrmalā

Leļļu teātrim jauni krēsli un jauns galvenais režisors

Leļļu teātrim jauni krēsli un jauns galvenais režisors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ceturtdien, 4. augustā, jauno sezonu sāk Leļļu teātris, un pēc daudzu gadu centieniem teātrim beidzot izdevies lielajā zālē uzstādīt jaunus, ērtus un īpaši mazajiem skatītājiem piemērotus krēslus

Jaunā sezona Latvijas Leļļu teātrim iesākusies ar priecīgu un sen gaidītu notikumu - beidzot mazajiem skatītājiem būs iespēja iepazīt krāsaino un brīnumu pilno leļļu teātra pasauli, sēžot uz jauniem un ērtiem krēsliem.

Aptuveni pirms gada Latviju pāršalca nepatīkama ziņa, ka valdība plāno no kultūras iestādēm ieturēt gūto peļņu.

Leļļu teātris savus nopelnītos aptuveni 10 000 eiro bija plānojis ieguldīt jaunos skatītāju krēslos, jo vecie jau sen bija savu laiku nokalpojuši. Pēc sašutuma vētras kultūras darbinieku vidū valdība ļāva valsts kultūras iestādēm paturēt peļņu, tādējādi paverot iespēju Leļļu teātrim tikt pie jauniem krēsliem.

Tie izgatavoti Rīgas Krēslu fabrikā, un teātris cer, ka tie kalpos vismaz tuvākos 30 gadus. Bez jauniem krēsliem Leļļu teātrī gaidāms vēl viens īpašs notikums.

„Galvenās izmaiņas, kas būs mūsu teātrī mākslinieciskajā līmenī, pašreiz ir tas, ka Vija Blūzma pēc ļoti daudzu gadu darbības galvenā režisora postenī ir izšķīrusies pamest šo darbu,” stāsta režisors Vilnis Beķeris.

„Viņa vairāk grib nodoties režijai un jauno aktieru sagatavošanas darbam, jo viņa ir kā pasniedzēja Kultūras akadēmijas jaunajiem leļļu teātra aktieriem, un viņas vietā ar šo sezonu galvenā režisora amatā sāk strādāt režisors Ģirts Šolis,” norāda Beķeris.

Sezonas pirmā pirmizrāde gaidāma septembra beigās. Blūzma smilšu animācijas tehnikā iestudēs izrādi “Mazais princis”. Vēl mazos skatītājus iepriecinās gan “Pelnrušķīte,” gan “Gulivera ceļojumi”, pavisam kopā 10 jauniestudējumi, kurus uz skatuves atdzīvinās astoņi režisori. Leļļu teātris sagatavojis arī īpašu un ilgi lolotu pārsteigumu pieaugušajiem skatītajiem - marionešu izrādi “Kazanova”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti