Kultūras ziņas

Noslēgusies seriāla "Meklējiet sievieti" filmēšana

Kultūras ziņas

Iemūrē vēstījumu nākamajām paaudzēm

Leļļu teātra ēkas atslēgas nodod celtniekiem

FOTO: Performance, gājiens, gaviles – Leļļu teātra kolektīvs dodas uz jaunajām, pagaidu mājām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar kopīgu performanci, gājienu un gavilēm 18. jūnijā Latvijas Leļļu teātra kolektīvs atvadījās no iemīļotajām telpām Krišjāņa Barona ielā 16/18 un devās uz jaunajām, pagaidu mājām.

Iemesls – vēsturiskajā ēkā Krišjāņa Barona ielā drīzumā sāksies atjaunošanas darbi, kādi šeit nav bijuši 32 gadus.

“Ēka ir nolietojusies vairāk nekā par 40%, un tāpēc šis remonts ir absolūti nepieciešams. Brīnumi atklājās tad, kad sāka pētīt pamatus, kuri sēžas un ir jānostiprina,” norādīja Leļļu teātra direktors Vilni Beķeris. “Mazā zāle piedzīvos lielākas izmaiņas – tur griestus pacels par diviem metriem uz augšu. Līdz ar to būs ērtāk skatītājiem un būs lielākas iespējas mūsu darbiniekiem strādāt uz skatuves.”

Sezonas noslēguma pasākumā Leļļu teātris veidoja kopīgu mākslas darbu, kuru plānots visu renovācijas laiku novietot publiskā vietā kā atgādinājumu, ka teātra ļaudis gaida atgriešanos atjaunotajās telpās.

Tāpat nu jau tradicionāli tika pasniegta izcilākā sezonas leļļinieka ceļojošā balva. Šoreiz to saņēma aktrise Dace Vītola.

Viņa par teātra došanos uz pagaidu mājām sacīja: “Kad bišu strops maina vietu, tas spiets turas viss kopā. Tas ir tas, ko es novēlētu. Galvenā bite virzās, un mēs visi turamies līdzi – tā kolektīvā domāšana, apziņa, izjūta par to, ko mēs darām. Nezaudēt to spieta sajūtu.”

Teātra administrācija skaidro, ka pārcelšanās neietekmēs repertuāru un jaunajā sezonā to papildinās seši iestudējumi. Turpmāk Leļļu teātra izrādes būs skatāmas Rīgas Latviešu biedrības namā, bet administrācijas un tehniskās telpas atradīsies Lāčplēša ielā 106. Uz pagaidu mājvietu teātra ļaudis un lelles devās improvizētā gājienā.

Aktieris Artūrs Putniņš atzīmēja: “Visa šī pārvākšanās prasa mums, aktieriem, tādu pielāgošanos. Mums jāpielāgojas katrai jaunai izrādei, kolēģiem un šajā gadījumā arī jaunām telpām – ne tikai biedrības namā, bet arī darba telpām. Pielāgosimies un nezaudēsim asumu.''

110 gadus senās ēkas renovācijas pamatuzdevums ir paaugstināt tās energoefektivitāti. “Valsts nekustamo īpašumu” interneta vietnē norādīts, ka plānotais projekta budžets ir nepilni 900 tūkstoši eiro, no kuriem lielākā daļa ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. Darbus plānots noslēgt nākamā gada novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti