Rīta Panorāma

Trīs Osokini koncertēs Cēsīs

Rīta Panorāma

Pārizdos "The Beatles" albumu "Let It Be"

Dailes teātrī svētki - pirmizrāde Māras Zālītes lugai "Smiļģis"

FOTO: Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos «Smiļģis» Viestura Kairiša režijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

27. augustā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Māras Zālītes lugas “Smiļģis” iestudējums Viestura Kairiša režijā. Izrāde tika veidota kā veltījums Dailes teātra un Latvijas valsts simtgadei, taču rudenī pandēmijas dēļ tā līdz skatītājiem nenonāca, informēja teātra pārstāvji.

Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Viesturs Kairišs atklāja: "Izrāde ir mans pirmais lielais pārbaudījums ar Daili, Smiļģi, Dailes teātra leģendāro vēsturi.

Mākslas rašanās no radošās brīvības gara bija vienīgais uzdevums, kuru uztvēru kā Eduarda Smiļģa cienīgu. Izrāde ir par radošumu, cilvēka ģenialitāti un teātra maģiju."

Eduards Smiļģis ir ne vien Dailes teātra dibinātājs, novatorisks režisors, aktieris, bet arī pretrunu plosīts ģēnijs. Drāma divās daļās cenšas izdibināt, kas patiesībā slēpjas aiz Smiļģa tūkstoš maskām un kādu cenu ģēnijam nākas maksāt par spēju spēlēt teātri, sāpēt un mīlēt pāri vidusmēra cilvēka varēšanas robežām.

Izrādes režisors Viesturs Kairišs komandā apvienojis scenogrāfi Ievu Jurjāni, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un horeogrāfi Janu Jacuku. Lomās: Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Kaspars Dumburs, Kārlis Arnolds Avots, Toms Veličko, Kristīne Nevarauska, Lidija Pupure, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Rēzija Kalniņa, Dārta Daneviča, Ieva Segliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti