Dramaturgu teātrī iestudē Paukša lugu «Godīgā meitene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Februārī Neatkarīgajā Dramaturgu teātrī turpinās darbs pie dramaturga Hermaņa Paukša 2002. gadā sarakstītās lugas “Godīgā meitene” iestudējuma. Šīs lugas žanrs, kā to raksturo pats autors - ir anekdote. Iestudējuma pirmizrāde Dramaturgu teātrī gaidāma maijā, informē teātra pārstāvji.

Latvijas Dramaturgu ģilde Paukša lugu "Godīgā meitene" savulaik ieteikusi teātriem kā vienu no labākajām un piemērotākajām skatuvei.

Lugas pamatā ir pavisam vienkāršs, anekdotisks notikums - māsa savam brālim lūdz aizdot naudu jaunām kurpēm, bet brālis atsaka un piedāvā māsai naudu nopelnīt, pajokojot, ka māsa varētu viņam piegādāt meitenes. Viens gadījums noved pie nākamā, un tālāko notikumu virkne jau katram ir jānovērtē pašam, skatoties izrādi. Lugas iecere ir parādīt, kā cilvēka ikdiena mainās no šķietami maznozīmīgiem notikumiem, izteicieniem un likteņa sakritībām, kā mūsu vēlmes noved pie negaidītiem lēmumiem un rīcības, ļaujot gardi izsmieties par to, kādi mēs paši esam smieklīgi, īpaši jau tad, kad lietas "grozās" ap naudu.

Iestudējums "Godīgā meitene" ir jaunā režisora Andreja Saldava otrais darbs režijas jomā pēc tam, kad atzinību guva viņa 2014. gadā iestudētā Hermaņa Paukša luga „Vai Tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?”, kas joprojām tiek izrādīta skatītāju pārpildītā zālē.

Iestudējumā piedalīsies gan pieredzējuši neatkarīgā Dramaturga teātra aktieri, gan jaunie un jau atzinību guvušie, gan nesenie un arī esošie studiju audzēkņi - Inese Neija, Krista Laktuka, Kristīne Berngarde, Linda Zaksa, Andris Ūdris, Artūrs Lazdiņš, Toms Sliede, Armanda Geislere, Baiba Kūlaine, Ligita Liepiņa, Žanete Dondukova, Baiba Jegorova, Laura Leingarte, Vineta Burkovska, Zane Karpenko, Agita Ijaba, Anita Matisone–Ozola, Linda Broka, Lolita Untone, Agnese Ērgle, Aiga Alksne, Elīna Zāģere, Ieva Plaude, Andris Silamiķelis, Artūrs Zemdega, Jānis Šmits, Uldis Karlovs-Karlovskis, Artūrs Zemdega, Jānis Steps un Ulvis Berkmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti