Dramaturgu teātrī pirmizrādi piedzīvos lugas «Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas» atjaunotā versija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dramaturgu teātra Kamerzālē 23. janvārī būs iespēja noskatīties Annas Kerijas Studentes lugas “Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” atjaunotās versijas pirmizrādi, medijus informē teātra pārstāvji.

“Es nerakstu par cilvēkiem, rakstu par parādībām. Par parādībām, kuras ne ar vienu vārdu nepieminu savās lugās. Šī izrāde nebūs par mīlestību, tā būs par “melno caurumu” un enerģiju. “Melnais caurums” atdzīvojas, tas strādā! Vai tas izstaro tikai negatīvo enerģiju? Tas vēl ir jautājums,” tā par savu darbu stāsta lugas autore un izrādes režisore Anna Kerija Studente.

Izrādes pieteikumā teikts: “Katrs jauns cilvēks dzīvē var būt vienkāršs garāmgājējs, bet – var būt arī tas, kurš ar savu enerģiju mainīs visu tavu dzīvi un liks transformēties tik tālu, ka tu nokļūsti citā, paralēlā pasaulē. Citu cilvēku enerģija ir lugas galvenās varones garīgās un fiziskās transformācijas iemesls. Augstprātība, skaudība un mantkārība – tās ir tikai dažas no īpašībām, kas kļūst spilgtākas, atrodoties “Melnā cauruma” varā.

“Melnais caurums” gluži kā “trešā persona” jaucas cilvēku attiecībās. “Melnais caurums” ir vieta, kur izmisuma mirkļos iegrimst cilvēks. Tas atņem mums cilvēkus un ietekmē mūsu dzīves. “Melnais caurums” kā enerģētiska parādība ir mūsu ikdienas sastāvdaļa.  Gan “melnajam caurumam”, gan katram cilvēkam ir sava enerģija."

Lomas izrādē “Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” atveidos Dramaturgu teātra aktieri Ieva Karele, Inese Jureviča, Inta Abrazone, Signe Sēne, Aivars Alps un Aleksis Ramanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti