Daugavpils teātris sezonu sāks ar festivālu «Telpa - Daugavpils»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils teātra jaunās sezonas ieskaņā no 19. līdz 28.augustam norisināsies Starptautiskais festivāls - laboratorija "Telpa - Daugavpils 2014", kas ir turpinājums pērn Daugavpilī aizsāktajai teātra tradīcijai.

Šogad pasākums ir plašāka mēroga, tomēr tā galvenā ideja ir saglabāta - ar radošo teātra jomas pārstāvju palīdzību tiks "atdzīvināta" vēsturiskā Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēka.

Festivāla dalībnieku vidū būs ne vien mākslinieki no Latvijas, bet arī Ukrainas, Baltkrievijas un Polijas. Festivāla laikā pilsētā pulcēsies dramaturgi, režisori, scenogrāfi, notiks dažādas diskusijas, lekcijas ar profesionāļu piedalīšanos.

Latviju festivālā pārstāvēs režisore Paula Pļavniece, dramaturģe Madra Rutkeviča un scenografe Dace Sloka.

Festivālā jaunie un topošie teātra jomas pārstāvji vieslektoru vadībā kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs piecas 15 minūtes garas teātra performances, kuru idejas tiks rastas Ivana Buņina stāstos. Par teatrālo telpu tiks padarītas ne vien Daugavpils cietokšņa kompleksa ēkas, bet arī visa pilsēta.

Radošo darbnīcu laikā festivāla dalībnieki un interesenti varēs piedalīties teātra jomas profesionāļu meistarklasēs. Festivālā piedalīsies dramaturģe Natālija Vorožbita no Ukrainas, kura ir viena no pazīstamākajiem Austrumeiropas jaunās dramaturģijas pārstāvjiem. Tāpat vieslekcijas lasīs kustību režisors un Krievijas prestižās teātra skolas MXAT pasniedzējs Andrejs Urajevs, bet pirmo reizi festivālā viesosies režisors un Maskavas teātra "Teatr.doc" mākslinieciskais direktors Mihails Ugarovs.

Kā norāda Daugavpils teātra pārstāvji, šāda festivāla norise Daugavpilī ir unikāls teātra dzīves notikums, piešķirot jaunu nozīmi vienai no Daugavpils cietokšņa kompleksa ēkām, sniedzot pieredzi darbnīcas dalībniekiem, kā arī stiprinot jauno teātra tradīciju Daugavpilī.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, jaunais režisors Georgijs Surkovs, kurš šogad ir "Spēlmaņu nakts 2014" nominantu godā kā gada jaunais mākslinieks, bet viņa iestudējums "Viss ir viņa" nominēts kā gada izrāde bērniem vai pusaudžiem, uzsver, ka jauniedibinātais festivāls ir pasākums, kas apliecina pilsētas radošo potenciālu un tās dotās iespējas profesionāļiem.

Festivāla - laboratorijas "Telpa - Daugavpils 2014" programma pieejama Daugavpils teātra mājas lapā un festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti