Ar svaigu skatu uz Daugavpili aicina skatīties jaunie teātra mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 8 mēnešiem.

Daugavpils cietoksnī, bijušajā hospitāļa ēkā svētdien noslēdzas Starptautiskais teātra festivāls-darbnīca ar nosaukumu „Telpa Daugavpils”.

Divu nedēļu laikā jaunie teātra profesionāļi, galvenokārt Latvijas Kultūras akadēmijas bijušie un esošie studenti ir iestudējuši piecus uzvedumus, ko šodien savdabīgās telpās - bijušajā hospitāļa operāciju zālē, koridorā vai lielajā palātā kā vienotu teātra izvedumu rādīs festivāla un Daugavpils cietokšņa apmeklētājiem. Tēmas, ko nelielajās izrādēs skar festivāla dalībnieki, lielākoties ir sociālas - par izbraucošajiem cilvēkiem no valsts, ģimenēm, vientulību un arī mīlestību.

Veca, sen pamesta ēka Daugavpils cietoksnī - bijusī hospitāļa ēka nu jau divas nedēļas kā kļuvusi par mājvietu teātra māksliniekiem. Te risinās teātra festivāls-darbnīca „Telpa Daugavpils” un top izrādes. Bijušās Kara hospitāļa ēkas telpas ir rosinošās un iedvesmojošas mākslai, atzīst festivāla dalībnieki un iestudējumu veidotāji, arī jaunais režisors Georgijs Surkovs.

Šis festivāls ir savdabīgs un arī svaigs jauno cilvēku skatījums gan uz festivāla norises vietu – Daugavpili, gan uz te notiekošajiem procesiem, ko nelielajos iestudējumos arī vēlas rādīt jaunie teātra mākslinieki.

Darbnīcu ietvaros festivāla dalībniekiem un interesentiem tika dota iespēja piedalīties ievērojamu teātra jomas profesionāļu meistarklasēs. Festivālā viesojās dramaturģe Natālija Vorožbita (Ukraina), kura ir viena no pazīstamākajiem Austrumeiropas jaunās dramaturģijas pārstāvjiem, viņas lugas uzvestas Anglijā, Latvijā, Krievijā un citur. Tāpat vieslekcijas lasīja Andrejs Urajevs (Krievija), kustību režisors un Krievijas prestižās teātra skolas MXAT pasniedzējs, kino un teātra režisore Valērija Surkova (Krievija).

Šodien visi pieci iestudējumi kā viens vesels uzvedums Daugavpils cietokšņa Kara hospitāļa ēkā būs skatāmi apmeklētājiem un šīs dienas laikā to varēs baudīt divas reizes – trijos dienā un sešos vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti