Par tētiem, putniem un pelēkām vasarām. Teātra notikumu izlase šai nedēļai

Šonedēļ pirmo sezonas pirmizrādi sagaidīs Jaunais Rīgas teātris, kur skatītāju vērtējumam tiks nodots iestudējums "Pelēka vasara, saulaina ziema". Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma "Istabas teātra" izrāde bērniem "Tētis", bet Daugavpilī viesosies muzikālā īpašvietas izrāde "Visi putni skaisti dzied".

Par tētiem, putniem un pelēkām vasarām. Teātra notikumu izlase šai nedēļai
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrāde "Pelēka vasara, saulaina ziema"
Izrāde "Pelēka vasara, saulaina ziema"

"Pelēka vasara, saulaina ziema"

Šonedēļ pirmā sezonas pirmizrāde gaidāma Jaunajā Rīgas teātrī – tā būs režisora Gerda Lapoškas "Pelēka vasara, saulaina ziema", kas pieteikta kā piedzīvojums vienā daļā.

Jauns rakstnieks vārdā Klements dzīvo savu ierasto ikdienu, gaidot no dzīves "sižeta pagriezienu", un mēģina uzrakstīt savu pirmo romānu. Viņa draugi, Žaks un Gregorijs, turpina rakstīt slejas avīzei un fotografēt reklāmas, viņa māte turpina dejot baletu, Bella turpina diriģēt zēnu kori, taču Klements izdomā savu un visu pārējo dzīves pārvērst "piedzīvojumā".

Lugas autori – Gerds Lapoška, Matīss Ozols, scenogrāfe, kostīmu un video māksliniece – Dace Ignatova, kustību konsultante – Ramona Galkina, gaismu mākslinieks – Lauris Johansons, skaņas dizains, mūzika – grupa "Alejas", lomās – Matīss Ozols, Agate Krista, Guna Zariņa, Dāvids Pētersons, Jānis Grūtups.

Tuvākās izrādes: 8., 10., 12. un 13. septembrī.

Izrāde "Tētis"
Izrāde "Tētis"

"Tētis"

"Istabas teātra" izrāde "Tētis" pēc Kārļa Vērdiņa dzejas motīviem būs skatāma Ģertrūdes ielas teātrī.

Režisors Jānis Znotiņš kopā ar "Istabas teātra" radošo komandu, izmantojot Vērdiņa dzeju, radījis izrādi, kurā stāsta par dažādiem tētiem no bērnu skatupunkta. Izrāde "Tētis" jautrā un aizraujošā veidā runā ar savu skatītāju par nopietnām lietām, rosinot uz pārdomām un sarunu starp vecākiem un bērniem. Izrādē tiek parādīts, ka tētis var būt aizņemts, dusmīgs, noguris, priecīgs, atpūties, aizrautīgs, bet, lai arī kāds viņš būtu, bērnam viņš ir pats labākais un mīļākais. Spēlē Oskars Florencs-Vīksne.

Tuvākās izrādes: 10. septembrī pulksten 11.00 un 13.00.

Izrāde "Visi putni skaisti dzied" Rēzeknē
Izrāde "Visi putni skaisti dzied" Rēzeknē

"Visi putni skaisti dzied"

Kristas Burānes un Jēkaba Nīmaņa muzikālā īpašvietas izrāde "Visi putni skaisti dzied" Daugavpilī.

Muzikālā īpašvietas izrāde "Visi putni skaisti dzied" sniedz skatītājiem neparastu skatupunktu uz kultūras un dabas robežām, kurās notiek cīņa starp cilvēka kārtību un dabas savvaļu. Izrādē profesionāli mākslinieki sadarbojas ar jauniem cilvēkiem, kas dzied koros. Arī skatītāji, ieklausoties un sadzirdot stāstus par putniem un cilvēkiem, veidos izrādes kopējo skanējumu. Izrāde notiek pie un ap brīvdabas skatuvēm, jo tajās vistiešāk var pieredzēt kultūras un dabas satikšanos. Skatītāji šo satikšanos iepazīs no dažādiem rakursiem.

Izrādes veidotāji aicina vilkt laikapstākļiem piemērotu apģērbu un pirms izrādes 10. septembrī skatītājus pulcēties Andreja Pumpura skvērā, Daugavpilī. Bezmaksas ielūgumus iespējams izņemt "Biļešu paradīzes" kasēs, mājaslapā, kā arī Vienības nama koncertzāles kasē darbadienās laikā no 16.30 līdz 18.30.

Tuvākās izrādes: 10. septembrī Daugavpilī, 1. oktobrī Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti