Dienas ziņas

Pirmsskolas iestādē bērni attīsta zaļo domāšanu

Dienas ziņas

Zīmju valodā. Dienas ziņas

Liepājā deju konkurss – festivāls pulcē 900 dalībnieku

Liepājā deju konkurss pulcē 900 dalībnieku

Gandrīz 900 dejotāju no Latvijas un Lietuvas piektdien, 5. aprīlī, satikās starptautiskā mūsdienu deju konkursā-festivālā "Deju ritmi". Visu dienu  Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē valdīja gan solo, gan duetu, gan grupu dejas.

Pirmajā Liepājas Bērnu un jaunatnes centra rīkotajā mūsdienu deju konkursā-festivālā "Deju ritmi" pirms pieciem gadiem piedalījās aptuveni 300 dejotāju no Liepājas un tās apkaimes. Kopš tā laika ievērojami paplašinājusies konkursantu ģeogrāfiskā lokācija, kā arī aptuveni trīs reizes audzis dalībnieku skaits.

"Mūsdienu deja attīstās, ļoti strauji attīstās. Katrā konkursā redzam, ka gan dejotāju sagatavotības līmenis aug, vienkārši neticami aug, gan horeogrāfijas sarežģītība aug, ļoti interesantas dejas ir," sacīja konkursa rīkotāja Aina Apene.

Arī konkursa žūrijas pārstāvis Mindaugs Lekausks atzina, ka Latvijā un Lietuvā deju profesionalitātes līmenis aug:

"Runājot konkrēti par šo brīdi, man jāatzīst, ka Latvijā tas ir mazdrusciņ augstāks nekā Lietuvā. Domāju, ka tas ir tāpēc, ka šeit deju pedagogi ļoti iedziļinās tajā, ko viņi dara, un velta daudz laika saviem audzēkņiem."

Deja nav tikai iespēja izkustēties – tas ir dzīvesveids, dzīvesstils jau kopš ļoti agras bērnības, apliecināja konkursa dalībnieki.

"Agrāk es vienkārši gribēju kustēties, izpildīt kustības pie mūzikas, bet laika gaitā sapratu deju nozīmi, sapratu, ka dejojot var izlikt visu savu enerģiju, emocijas, piedzīvot to vienā. Un es jūtos uzreiz labāk," stāstīja dejotāja no Liepājas Nortija Puļķe.

"Es ar deju nodarbojos jau piekto gadu, šis ir piektais gads man profesionālās ievirzes deju skolā. Tad, kad es iemācījos staigāt, tad es jau sāku dejot, un tas man rada kaifu," atzina dejotājs no Ādažiem Miķelis Auns.

Pasākumā piedalījās bērni un jaunieši vecumā no 4 līdz 25 gadiem. Solo, duetu, kā arī grupu izpildījumā šajā dienā uz skatuves bija vērojami vairāki dejas stili. Rīkotāji atzina, ka divi no tiem – šovdeja un laikmetīgā deja – ir populārāki Latvijas rietumdaļā, savukārt ar hiphopu vairāk nodarbojas vidzemnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti