Kultūras ziņas

Jauno džeza komponistu konkursa fināls

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Valmieras teātrim 100!

Valmieras teātra simtgadei veltīta izrāde «One Hundred»

Valmierā, kultūrtelpā "Kurtuve" 30. novembrī pirmizrādi piedzīvoja muzikāls iestudējums "One Hundred". Izrāde ir veltījums Valmieras teātra simtgadei, un tās veidotāji to nodēvējuši par patiesos notikumos balstītu fantāziju. Pēc pirmizrādes teātra trupa un darbinieki pulcējās uz iekšējā un skatītāju balsojuma balvu pasniegšanas ceremoniju.

Par labāko uzvedumu tika atzīts Elmāra Seņkova iestudējums "Nelabie", bet kā labākie aktieri apbalvoti Diāna Krista Stafecka, Ieva Estere Barkāne, Sandis Runge un Aksels Aizkalns.

Izrāde "One Hundred" ir par noslēpumainas ceļojošas aktieru trupas "de Woldemer drama Company" piedzīvojumiem. Īstenībā iestudējums ir režisora un aktiera Aigara Apiņa versija par Valmieras Drāmas teātra vēsturi un personībām, kas ietekmējušas teātra veidošanos. Izrāde tapusi, pateicoties vēlmei izglītot un izaicināt jaunos Valmieras teātra kursa aktierus.

"Tā vēsture man likās ļoti labs veids, pa kuru parakāties. Protams, mēs viņu neizzinām absolūti visu, bet tā kā, lai viņiem aizkrīt kaut kas aiz naga. Tas viss radās no cilvēku intervijām, stāstiem par laiku un sajūtām. Un no tā klausītā mēs radījām savu fantāziju," par izrādi stāstīja režisors.

Iestudējumā ir daudz vēsturiskās informācijas, kas mijas ar aktieru improvizācijas etīdēm, bet izrādes muzikālajā daļā pirmo reizi Valmieras Drāmas teātra vēsturē izskan maestro Raimonda Paula īpaši izrādei komponēti dziesmu pirmatskaņojumi ar dzejnieka un arī bijušā aktiera Jura Helda vārdiem.

Teātra simtgades lielās svinības iecerētas tad, kad būs noslēgušies būvdarbi teātra ēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti