Kultūras ziņas

Ziemassvētku "Kraukšķītis" koncertzālē "Rīga"

Kultūras ziņas

Margaritai Vilcānei – 75

Dzintaros sāk svinēt Ziemassvētkus

«Ziemassvētku festivālu» Dzintaros iesāks «Gaismas toņu mistērija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

16. decembrī plkst. 18 ar režisora Roberta Rubīna veidoto “Gaismas toņu mistēriju” sāksies pirmais Dzintaru koncertzāles "Ziemassvētku festivāls". Tā būs trīs minūtes ilga gaismas mistērija ik pēc piecpadsmit minūtēm. Pēc tās sākuma varēs iestatīt pulksteni, jo šovs sāksies plkst. 18.15, 18.30 un 18.45, un tā līdz plkst. 23 piecas dienas, līdz 20. decembrim, intervijā Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" stāsta Dzintaru koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis.

“Protams, ka Ziemassvētku festivālam ir sava specifika. Tas ir viegls pēc dabas. Koncerti būs viegli, taču, protams, mūsu pienākums ir piedāvāt vislabāko, un arī šajā vieglumā ir jaušama profesionalitāte. Ir visaugstākās raudzes mūziķi un dažādība, kā jau tas svētkos pienākas,” festivālu raksturo Guntars Ķirsis.

3D animētais video stāsts par Jūrmalu un Dzintaru koncertzāli "Gaismas toņu mistērija" iesāksies ar jūru un nelielu zvejnieku mājiņu jūras krastā.

"Tad, mainoties gadalaikiem – no pavasara uz vasaru, no vasaras uz rudeni, no rudens uz ziemu -, mainās arī viss apkārtējais, ko iedvesmo un pavada dabas elementi – vējš, viļņi, saule, sniegs. Līdz pašās beigās cauri gadsimtiem mēs nonākam līdz Dzintaru koncertzālei tās šīsdienas veidolā,” atklāj režisors Roberts Rubīns.

Priekšnesumu papildinās gaismas, kas izgaismos teritoriju un koncertzāles pārējo daļu, kā arī muzikālais pavadījums un skaņas efekti, radot multimediālu priekšnesumu, ko cilvēki varēs baudīt kopā ar karstvīnu un piparkūkām. Gaismas toņu mistērija ir daļa no Dzintaru koncertzāles pirmā "Ziemassvētku festivāla" un ikvienam interesentam to būs iespējams baudīt bez maksas.

Jau vēstīts, ka no 16. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies pirmais "Ziemassvētku festivāls”

Festivāls klausītājiem piedāvā krāšņu muzikālo programmu, sākot ar šarmanti liegiem franču šansoniem, Raimonda  Paula un Gijas Kančeli kino mūziku, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Sebastiana Baha un Pētera Čaikovska melodiskajiem skaņdarbiem, līdz  Arvo Perta un Valentīna Silvestrova sirds mūzikai un Pareizticīgo Ziemassvētku nakts dziedājumiem.

Koncertos piedalīsies gan pašmāju, gan ārzemju mākslinieki - Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, akordeoniste Ksenija Sidorova, vijolnieks Raimonds Ozols ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu koris, kontrabasists Gunārs Upatnieks, dziedātājs Ralfs Eilands, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, čellists Valters Pūce, dziedātāja Annija Putniņa, "Sinfonietta Riga" stīgu grupa un citi, bet festivālu atklās viesi no ASV - "Grammy" balvas ieguvēji - Losandželosas ģitāristu kvartets.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti