Kultūras ziņas

Festivālā "Summer Sound" – rekordliels apmeklētāju skaits

Kultūras ziņas

Rīgas Domā pirmoreiz kora un divu ērģeļu saspēle

Daniila Bulajeva kamerorķestris gatavojas koncertam Dzintaros

Vijolnieka Daniila Bulajeva izveidotais ansamblis «Davinspiro Camerata» gatavojas koncertam Dzintaros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Antonio Vivaldi un Astora Pjacollas gadalaiku ciklos 2. augustā klausītājiem Dzintaru koncertzālē būs iespēja iepazīt jaunu kamerorķestri "Davinspiro Camerata". Tā vadītājs un izveidotājs ir jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs, kas kopā ar muzikālajiem draugiem muzicē ar radošu sparu un enerģiju. 

Vijolniekam Daniilam Bulajevam šī vasara ir saspringts laiks – nupat atgriezies no koncertiem Austrijā un Itālijā, pirms tam kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri uzstājies Dzintaru koncertzālē. 2. augustā viņš atkal tur atgriezīsies, bet šoreiz kopā ar savu šajā pavasarī izveidoto kamerorķestri "Davinspiro Camerata". To radīt viņu iedvesmojuši līdzīgi piemēri – Gidona Krēmera un Vladimira Spivakova izveidotie sastāvi.

"Atbildība ir ļoti liela, ne tikai tāpēc, ka tā ir mana interpretācija vai kaut kas tāds. Tas pilnīgi ir jauns projekts, kuru es pats izveidoju, un es uz skatuves nesu atbildību ne tikai par sevi, bet arī par 14 mūziķiem, kuri sēž aiz manis," saka Bulajevs.

Čellists Maksims Skibickis par kolektīva tapšanu atklāj: "Viņš gandrīz uzreiz uzmeta [plānā] to sastāvu, ko viņš gribētu, un pasauca tos cilvēkus, kas tiešām ir tuvi paziņas vai tuvi draugi, un mums uzreiz bija saprašana, ka tomēr mēs varēsim saliedēties kā kolektīvs, jo mēs visi esam vienā kompānijā gandrīz visu laiku. Un tiešām ir viegli pierast vienam pie otra, mūzikā arī."

Arī altiste Santa Lūcija Circene ir gandarīta par sadarbību: "Ir ļoti forši spēlēt, jo šeit visi ir jauni un aktīvi, un tā radošā enerģija ir vienkārši fantastiska šajā kolektīvā, tāpēc nekad nav garlaicīgi mēģinājumos."

Mūziķi patiesi ir aizrautīgi un enerģijas pārpilni, arī mēģinot Fēliksa Mendelszona-Bartoldi Stīgu oktetu, kas 2. augusta vakarā izskanēs Dzintaros. Koncerta centrā gan būs gadalaiku tēma – Antonio Vivaldi un Astora Pjacollas cikli. Pjacollas mūzika jaunajam vijolniekam ir īpaši tuva.

"Es ļoti mīlu šo komponistu ar saviem ritmiem, tieši ar savu rakstīšanas stilu, ar savām harmonijām, kā arī ļoti interesantas līnijas var atrast starp Pjacollas "Gadalaikiem" un Vivaldi "Gadalaikiem", un es ceru, ka mums to sanāks rītdien parādīt," pauž Bulajevs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti